L’Orfeó Manresà ofereix un gran concert de Nadal a Roses

Concert de Nadal a Roses

L'Orfeó Manresà durant el concert de Nadal que va oferir a l'església de Santa Maria de Roses

Roses va iniciar la seva programació nadalenca amb el tradicional concert de Nadal, que es va celebrar a l’església de Santa Maria i que va anar a càrrec de l’Orfeó Manresà

Concert de Nadal
L’Orfeó Manresà durant el concert de Nadal que va oferir a l’església de Santa Maria de Roses

L’Orfeó Manresà va ser l’encarregat d’iniciar la programació nadalenca de Roses oferint, dissabte passat, el tradicional Concert de Nadal a l’església de Santa Maria. Una actuació musical que es va dividir en tres parts.

La primera, ‘Llums de Nadal’, va consistir en la interpretació de típiques cançons de Nadal. A la segona, ‘Els nostres autors’, els músics de Manresa van homenatjar als músics del nostre país cantant temes d’Enric Morera i Ortega Monasterio, entre d’altres.
I a la tercera, titulada, ‘Romanticisme al cor’, l’Orfeó Manresà, dirigit per Lluís Arguijo, va interpretar unes cançons més melòdiques i romàntiques d’autors com Brahms, Medelson, Rossini i Ferrer, entre d’altres.

Va ser, en definitiva, un concert variat, ple de matissos musicals, en el que els assistents van gaudir d’una gran vetllada musical en l’inici de les activitats de Nadal organitzades per l’Ajuntament de Roses.

Orfeó Manresà

Concert de Nadal a RosesL’Orfeó Manresà, compostat per una quarantena de cantaires, té més de 100 anys d’història, va nèixer l’any 1901, esdevenint en una de les formacions corals de més prestigi del nostre país. Un segle després del seu naixement l’entitat va ser condecorada per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la destacada tasca de sensibilització musical i cultural i de vertebració  ciutadana que ha dut a terme al llarg de la seva trajectòria.

La darrera actuació a nivell nacional que va protagonitzar musicalment l’Orfeó musical va ser el passat 11 de setembre al Parc de la Ciutadella de Barcelona en els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.