L’Orquestra de Cambra Catalana va omplir de música l’església de Roses al Concert de Nadal

Concert de Nadal de Roses
L'Orquestra de Cambra Catalan va oferir el Concert de Nadal de Roses

El Concert de Nadal és una dels actes culturals tradicionals en la programació nadalenca de Roses

Concert de Nadal de Roses
L’Orquestra de Cambra Catalana va oferir el Concert de Nadal de Roses

L’Orquestra de Cambra Catalana va oferir, el passat dissabte, a l’església parroquial de Santa Maria de Roses i davant unes 200 persones el ja tradicional Concert de Nadal de la Vila.

Els 15 músics que van oferir aquest concert de les festes de Nadal organitzat per l’Ajutnament de Roses, acompanyats de la soprano Marta Arbonès i dirigits per Joan Pàmies, van interpretar un total de 12 temes de 5 compositors de gran prestigi. Una vetllada musical on els membres de l’Orquestra de Cambra Catalana van fer gaudir al respectable amb un repertori de la musica europea del segles XVII, XVIII, XIX i XX, fent especial èmfasi en la catalana.
La vetllada musical es va inaugurar amb la interpretació de la peça ‘Xacona’ de Henry Purcell, compositor del segle XVII. Tot seguit, i després que Pàmies presentés als assistents a la soprano Arbonès, interpretar Romanç de Santa Llúcia, Cançó de comiat, Cançó de bressol, Canticel i Platxèria. Cinc temes del compositor català nascut a finals del segle XIX i desaparegut a la dècada dels 60 del XX, Eduard Toldrà.<

L’Adagio de Tomaso Albioni compositor a cavall entre els segles XVII i XVIII va ser la següent peça interpretada pels músics de l’Orquestra de Cambra Catalana per continuar amb Ombra mai fue de Xerxes, How beautiful are the del Messies i Rejoice del Messies de G.F. Haendel i finalitzar el concert amb un compositor universal, Wolfgang Amadeus Mozart, del qual els músics van interpretar Divertiment en Re M i finalitzar amb l’Allegro – Andante – Presto, que va deixar amb un bon gust musical als assistents.