Fira de la Rosa de Roses

L’Orquestra Maravella ofereix un gran concert de Festa Major davant un auditori entregat

Festa Major de Roses
L'Orquestra Maravella va fer que la inaguració de la Festa Major de Roses fos tot un èxit

L’Orquestra Internacional Maravella inaugura de manera magistral els actes festius de la Festa Major de Roses

L’envelat de la plaça Frederic Rahola va ser el lloc de la cita, i tot i que l’inici del concert es va programar a les 10 de la nit, molts dels assistents, amb la seva reserva a la butxaca, es van presentar molt abans. Hi havia ganes de concert, hi havia ganes de festa i més si quan la música l’havia de posar l’Orquestra Maravella, millor dit, l’Orquestra Internacional Maravella, la qual va ser presentada per la veu en off del popular locutor Óscar Dalmau, sí, el de la veu de ‘Caçador de bolets’ de TV3.

I el que es va trobar el director de l’orquestra, Josep Mª Borràs, els solistes Meritxell Galan, Imma Comadevall, Andreu Montiel i Benjamí Felip; i la resta dels 12 músics de la formació, va ser un públic entregat a la causa. Un públic que va complir escrupolosament amb les mesures de seguretat asseguts cadascú en les 416 cadires (el màxim permès per complir amb les mesures) habilitades per l’ocasió.

I l’Orquestra Maravella va oferir una actuació amb un gran repertori de gèneres musicals. Es va arrancar amb ‘Dolça Catalunya’, per continuar tot seguit amb ‘Maria de les trenes’. I d’aquí, a les melodies líriques interpretant el Vals nº 2 de Shostacovick i l’Aria di notte a Napoli’.
Demostrant que l’Orquestra Maravella és internacional, la Meritxell, l’Imma, l’Andreu i en Benjamí, dirigit per en Josep Maria van recordar la seva estada a la Unió Soviètica amb els temes ‘Dr. Zhivago’ i ‘Kalinka’, per tot seguit deixar la fredor de Rússia per anar a un clima més càlid caviant de gènere musical, perquè va arribar el moment de la música llatina per al lluïment dels quatre cantants, que van interpretar per separat ‘Ave Maria no mor’, ‘La media vuelta’, ‘El pájaro chogüí’, ‘Yo vendo unos ojos negros’, ‘Copacabana’ i ‘Tequila’, per la qual es va demanar en aquesta l’acompanyament del respectable que, evidentment, amb les ganes de festa que hi havia, no ho va dubtar i va interactuar amb els músics.
I si en un bon inici de Festa Major no es pot fer realitat sense una bona orquestra, aquesta no ho seria (de bona) sinó interpretés les millors bandes sonores originals. Va ser llavors quan la plaça Frederic Rahola es va emplenar de la música de ‘Lo que el viento se llevó’, ‘Los 7 magníficos’, ‘La pantera rosa’, ‘El puente sobre el río Kwai’, ‘La guerra de las galaxias’, ‘Indiana Jones’, ‘El padrino’ i ‘Rambo’, sense oblidar els acords del començament de les pel·lícules de James Bond.

Abans de continuar amb el seu repertori, l’Orquestra Maravella va tenir un record per Tom Jones i Michael Jackson homenatjant-los interpretant alguns dels seus grans èxits. Tot seguit va ser el torn de les Sardes de Vittorio Monti amb mandolina, violi i trompeta, que van ser l’antesala de la música disco, on públic i músics van cantar conjuntament ‘We are the world’.

Sardanes es van cantar?

I tant, quina mena de concert de Festa Major seria si no s’interpretessin sardanes? Les quals van arribar tot just després que l’Orquestra Maravella fes un emotiu homenatge al personal sanitari afectat per la Covid-19, pel qual van cantar la cançó ‘Escriurem’ de Miki Núñez, per tot seguit interpretar ‘Les fulles seques’, ‘Somni’, ‘Per tu ploro’, ‘Catalunya canta sardanes’, ‘A la plaça hi han sardanes’ i ‘La puntaire’.

I si el públic encara no estava entregat als 100 x 100 a l’Orquestra Maravella, els seus músics ho van acabar d’aconseguir en cantar ‘L’estaca’, ‘La santa espina’ i ‘El cant de la senyera’.

I ja després de 2 hores de concert, fer-se un selfie tots els músics i agrair al públic la seva assistència, a l’Ajuntament de Roses per haver fet possible el concert, l’Orquestra Maravella es va acomiadar a ritme de la ‘Marxa Radetzki’ per posar un fermall d’or a un gran inici de Festa Major.