Inici Actualitat Los Lereles i la seva cabra munten un Saloon de l’Oest pel...

Los Lereles i la seva cabra munten un Saloon de l’Oest pel Carnaval de Roses

6 tahurs de Los Lereles ansiosos perquè s'inauguri el Saloon de l'Oest

Els membres de la colla de Los Lereles ho tenen clar, recuperaran tot el que s’han gastat per desfilar al Carnaval del Roses muntant timbes de pòquer i organitzant espectacles musicals de can-can

Només trepitjar la nau de les carrosses tothom és rebut, tot i que la majoria no s’hagi donat compte, per una cabra. La cabra de Los Lereles. Una cabra que ha acompanyat durant molts anys, i ho continuarà fent (si la troben), a aquesta colla durant el Carnaval de Roses.
Segurament, a partir d’ara, tothom que té una carrossa a la nau es fixarà per comprovar que sí, que al sostre de la carrossa de Los Lereles hi ha una cabra.

Però, això no és el que ens interessa ara, sinó saber de que coi aniran disfressats els membres d’aquesta colla durant les desfilades del Carnaval de Roses. I el gran Manel Senes (al sostre de la carrossa amb la cabra sembla un tiu gran) ens diu que “enguany anem del Saloon de l’Oest”. Llavors, “la part descoberta de la carrossa l’hem decorada com un escenari i la zona coberta serà la part exterior del Saloon”.
Vaaale… Un Saloon de l’Oest on els Cowboys, els vaquers en català, aniran a prendre’s un guisqui després de guardar les vaques en el estable, oi?
“No, no, deixat de vaques, que amb la cabra ja en tenim prou. Els homes serem uns tahurs (jugadors professionals de cartes) per prendre els diners als clients jugant al pòquer i les dones, més algun transvestit que tenim a la colla, portaran el típic vestit de can-can amb plomes i demés complements”. Ens em sembla correcte, cadascú es finança el Carnaval com pot, o com sap, i en aquest cas és organitzant timbes de pòquer.

Comptant a la cabra, seran 69 Lereles desfilant enguany al Carnaval de Roses. I d’aquest 69 paguen quota 68, ja que la cabra com a cap de colla va de gratis. (Si us heu fixat no hem dit que Manel sigui cap de colla, perquè no ho és. És un mandao de la puta cabra).
Aquesta quantitat de gent significa una vintena més que l’any passat, quan van anar disfressats de les germanes Shimmer i Shine. Es veu que això d’anar al Saloon a beure guisqui i jugar al pòquer mentre es gaudeix de l’espectacle de can-can, atrau.
O igual és que la cabra ha cridat l’atenció a la gent per apuntar-se amb Los Lereles… Vés-te tu a saber.

El que passa, però, que poc després d’apuntar-se aquesta vintena de persones a la colla de Los Lereles per desfilar amb una cabra, aquesta (puta) va desaparèixer, de tal manera que la estan buscant com a bojos. Fins i tot han editat cartells per si algú la veu li doni de menjar i beure, i després la torni a la colla ben alimentada.

Total, amb cabra o sense cabra, en aquesta colla tothom “paga 140 €, modista a part”, ha dit en Manel.

A la pregunta de com es podria millorar el Carnaval, el mandao de la cabra ho té clar, “havent-t’hi més implicació per part del poble, sobretot dels sectors que en treuen benefici durant els dies de Carnaval”. Tot això, Manel assegura que “si agafem com a referencia els tres o quatre darrers anys, el Carnaval. realment, ha millorat ”.

Gots reciclables

Los Lereles és una colla que té cura del medi ambient, tot i això no portaran a la seva carrossa gots reciclables, “sinó gots compostables, que quan es descomponen esdevenen compost, residu natural”, ha explicat Senes.    

Atractiu turístic?

Manel Senes afirma que “el Carnaval de Roses és un atractiu turístic i ho ha de ser, de fet veiem que venen un munt d’autobusos, sobretot el diumenge, que venen del sud de França i d’altres parts a veure el Carnaval”.  

Cada any menys colles

“Per qüestions econòmiques, estic convençut que és per això que hi ha menys colles”, va assegurar el mandao de la cabra.  

La nau de les carrosses

“Per als que som aquí dins -ha afirmat Manel Senes- aquesta nau és vital, perquè sinó no se com ho faríem. Si tinguéssim la carrossa en un descampat tot l’any fent-se malbé i després haver de treballar en unes condicions precàries, jo m’ho replantaria molt seriosament si faríem carrossa pel Carnaval”, ha afirmat Manel Senes sobre la importància de la nau de les carrosses.

Exit mobile version