Inici Carnaval Los Lereles volen controlar les passades del Carnaval de Roses dalt d’una...

Los Lereles volen controlar les passades del Carnaval de Roses dalt d’una girafa

Alguns 'Lereles' amb la seva carrossa

La colla de Los Lereles portarà al Carnaval de Roses a l’animal més alt de totes les espècies vivents, la girafa

Alguns ‘Lereles’ amb la seva carrossa

Els components de Los Lereles estan disposats enguany ha arribar al més alt durant el Carnaval de Roses. No volen ser els millors, ni els més guapos, simplement ser els més alts així que es disfressaran de Girafes, l’animal terrestre més alt de totes les espècies vivents, tot i que Manel Senes, un membre de la colla dóna altres motius per haver escollit aquesta disfressa, “perquè és totalment diferent als altres i no s’havia vist mai”, però sobretot van de girafes perquè “no vam tenir temps de dissenyar una disfressa i vam decidir comprar-la”.

Com la colla Los Lereles no són, encara, associació cultural, no poden disposar de barraca durant la festa major d’estiu per amortitzar les despeses del carnaval, “i és indiscutible que ajuden”, ha dit en Manel, per això, tot surt de les quotes que paga cada ‘Lerele’ “que són 120 euros, ja fa quatre anys que es paga el mateix”, afegint que “enguany hem fet números i sortirem els quatre dies i anirem a l’arrossada”. Com han demanat la subvenció de 250 euros que atorga l’Ajuntament “ajudarà a pagar el lloguer de la nau, que és l’hòstia, i aquesta subvenció representa un 25 % del lloguer”.

La carrossa es transformarà en una girafa gegant decorada “amb motius de fantasia i molt de color”, ha dit Manel, que ha vist minvat el número de gent que es disfressa amb la colla, “uns 44”, quan l’any passat van ser 55 els que van anar disfressats del naip de ‘Reina de Corazones’, “però si fa o no fa al final serem els mateixos”, ha remarcat.

Una ‘Lerele’ donant color al Carnaval de Roses

Pel que fa al número de sortida en Manel ha destacat que estan contents amb el que els ha tocat, el 17, ja que “l’any passat vam sortir molt enrere”, els va tocar el 56, “i com tenim molta més mainada que l’any passat, millor sortir dels primers”.

En Manel Senes considera la manera actual de decidir l’ordre de sortida “la més justa”, i respecte a donar prioritat a les colles de Roses “són criteris, però considero que no s’ha de discriminar a les colles perquè vinguin de Figueres, Palau o d’on sigui”.

I respecte a no servir alcohol durant les passades li sembla “perfecte. Nosaltres ho farem també diumenge”.

El que no sabem és si des de dalt de les girafes vigilaran per a que tothom faci el mateix.

Exit mobile version