Roses Cultura

Los Nenucos fan “quatre cosetes” a la carrossa per sortir a desfilar al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2022
Quatre Nenucos que fan quatre cosetes a la seva carrossa que enllestiran en quatre dematins

Official Dealer Gas Monkey GarageLa caputxeta vermella, un llop, arbres i muntanyes amb neu al cim són les “quatre cosetes” que decoraran la carrossa de la colla de Los Nenucos per aquest Carnaval

Així com d’altres colles van començar a treballar en la seva carrossa i si després no es feia el Carnaval de Roses la guardarien per l’any vinent, la colla Los Nenucos, com no tenien gens clar si s’acabaria celebrant, els seus integrants es van posar a treballar el passat dissabte, 5 de febrer. “Sí, no volíem fer res a la carrossa fins que no es decidís si es feia o no el Carnaval, i com s’ha tirat endavant farem només 4 cosetes perquè no dona temps per gaire més”, va explicar el cap de colla de Los Nenucos, el qual opina, pel que fa a esperar fins al final per part del Consell de Carnaval per decidir si se celebrava o no el Carnaval de Roses, que “farem bé en aguantar les dates originals de la festa, ja que si s’hagués hagut d’ajornar, s’hauria d’haver decidit fa 15 dies o tres setmanes, ara no té sentit fer-ho perquè s’estan aixecant totes les normatives de seguretat”.  

No sabem si faran “quatre cosetes” a la carrossa, però pel que vam veure nosaltres sembla que seran més de quatre coses, perquè la decoració que estan fent i el ritme de treball que  porten els quatre Nenucos que hi eren a la nau feinejant a la carrossa, tot dona a pensar que sortirà ben lluïda a les desfilades del Carnaval de Roses.

Crèiem que van dir “farem quatre cosetes” per modèstia, perquè si a aquests quatre Nenucos els haguessin posar a treballar a les obres de la Sagrada Família de Barcelona la finalitzen cap al mes de desembre d’aquest any i no el 2026 com estava previst en un principi, tot i que s’ha posposat la seva execució fins al 2030 per la caiguda d’ingressos a causa de la pandèmia.
Ho creiem de veritat, i més després que el cap de colla ens digués, després de parar de treballar un moment i mentre la resta de companys treballaven a un ritme frenètic que “en quatre dematins estarà ferta”.
Quatre Nenucos (el nombre que vam veure nosaltres el dia que vam parlar amb ells) faran “quatre cosetes” a la carrossa, que enllestiran en “quatre dematins”
Ens hem equivocat, la Sagrada Família, aquests, no la finalitzen al desembre d’aquest 2022, sinó en acabar l’estiu!.

En un altre incís que va fer en David Gómez per atendre’ns ens va desvetllar que “anirem disfressats de caputxeta vermella i el llop”. Per tant, a la carrossa es veurà “la capa que porta la caputxeta vermella i la silueta del llop”, va dir David i, la veritat, no va mentir, però no us espereu una capa talla estàndard i ni un llop petit i desnodrit…

I com es tracta d’un Carnaval low cost el motiu que vagin disfressat de Caputxeta vermella és ben senzill, “per poder aprofitar una part de la disfressa de l’últim Carnaval”. Tot i això, “per poder compensar que no hem pogut ingressar el darrer any diners amb les Barraques, vam parlar amb la resta de la colla -que són entre 60 i 70 persones- i vam decidir pagar la mateixa quota de sempre, uns 140 euros”, va desvetllar Gómez.

Pel que fa a que el port es tanqui només per les colles, el cap de colla de Los Nenucos afirma que “és una reivindicació de fa anys per a que no entri gent de fora, que no pertany a una colla o gent que no vagi disfressada. Ara només queda esperar que tal funciona amb les polseres que ens donaran per poder entrar al port”.

Un port on la setantena de caputxetes vermelles es menjaran l’arròs del dilluns “sempre i quan no faci mal temps”, va dir el cap de colla.

Esperem que no ho faci de mal temps, David…