Los Nenucos són uns “infantils’ i uns ‘pel·liculeros’, però com són els Reis del Carnaval…

Carnaval de Roses 2016
Alguns dels infantils, pel·liculeros i barraqueros Nenucos davant la seva carrossa

La colla de Los Nenucos tornen anar pel Carnaval de Roses d’un personaje de pel·lícula infantil

Carnaval de Roses 2016
Alguns dels ‘infantils’, ‘pel·liculeros’ i ‘barraqueros’ Nenucos davant la seva carrossa

Tornen a repetir. La colla Los Nenucos tornaran a vestir-se pel Carnaval de Roses d’un personatge d’una pel·lícula dirigida per al públic infantil. Fa dos anys, recordem, van anar disfressats d’homes fulla, protagonistes del film Epic. L’any passat d’un personatge de la segona part de la peli Com entrenar al teu Drac. I és que Los Nenucos són uns ‘pel·lículeros’ perquè com ens va dir al 2015 un dels cap de colla, en David Gómez, “normalment sempre agafem una pel·lícula infantil per escollir la disfressa de Carnaval”. I són uns ‘infantils’ perquè els membres d’aquesta colla encara no han madurat, bé alguns sí, però la majoria (ho sento, però algú ho havia de dir) són uns immadurs, perquè “la majoria, o si més no la meitat, són menors que venen acompanyats dels seus pares”, va confessar en Jordi Pavón, un altre cap de colla de Los Nenucos.
I així que, per continuar la tradició d’aquesta colla infantil i pel·lículera, enguany aniran de “meitat home, meitat guacamayo, que és una de les aus protagonistes de la pel·lícula Rio”, va dir Pavón, una altre cap de la colla Los Nenucos. Un film, aquest de Rio, on las aus canten i ballen alegrement en Rio de Janeiro, Brasil, fins que… Ep!, que no som aquí per explicar la pel·lícula…

I continuant amb la colla Los Nenucos, com els seus integrants aniran vestits la meitat d’au, la meitat d’home, segons les paraules d’en Jordi, la carrossa l’estant engalanant “inspirada en la pel·lícula, amb les aus que surten, l’avioneta amb la que viatgen de Rio als Estats Units i un altra cop a Rio, així com d’alltres aspectes del film”.

Los Nenucos, són ‘infantils’, ‘pel·lículeros’ i també ‘barraqueros’, ja que sempre que poden “posem barraca per a la Festa Major, perquè els guanys que fem a les barraques ens ajuda molt alhora de poder fer el Carnaval, enguany per exemple, tota la decoració de la carrossa surt de la Festa Major, i el menjar, el beure i la disfressa surt de les quotes”, va explicar Jordi Pavón. Una quota que puja “a 145 euros pels veterans i de euros més, 155, pels nous”.

“Ens és igual no anar divendres al port, ja que nosaltres no anem mai”

Sobre la questió que enguany les carrosses no vagin enguany al moll després de la desfilada de divendres (questió que hores d’ara està en l’aire), el cap de colla de Los Nenucos va manifestar que “a nosaltres ens és igual, perquè no hem anat ni anirem mai al port els divendres, només anem els dissabtes i els diumenges, i quan hem donat de menjar a la mainada marxem, massa fressa per estar allà massa estona amb els més petits”.

Un regal pagar 1.000 euros de lloguer

Un altre dels aspectes que han sortit enguany durant el procés de decoració de les carrosses de Carnaval de Roses és el preu del lloguer on estan la majoria d’elles. Alguns pensen que el preu de 1.000 euros és massa car, d’altres no tant, i en Jordi Pavón consider que “és un regal, si fas comptes no arriba a 100 euros, busca un local que et cobri menys de 100 al mes per tenir un remolc de 7 o 8 metres”, ha afirmat aquest Nenuco.

Els Reis de Carnaval que seran doncs, aus o humans?

Amb les colla Los Nenucos desfilaran un centenar de persones, la mateixa quantitat que l’any passat “sempre som entre 100 i 110”, però resulta ser que en Jordi Pavón i la Carme Gasparín són enguany els Reis de Carnaval, i per tant aquesta colla regnarà durant les desfilades de la festa de disfresses, però el que no està clar és qui, veritablement, seran els reis, perquè si van disfressats la meitat d’home i la meitat de guacamayo… Qui regnarà? Una au o un humà?

Haurem d’esperar que arribi el Carnaval per esbrinar-ho.