Nadal a Roses

Los Regateros es posaran les botes pel Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Els futurs gats amb botes enllestint la seva diligència

La colla Los Regateros homenatjaran al protagonista d’un conte popular de Charles Perrault, El gat amb botes

Carnaval de Roses 2015
Els futurs gats amb botes enllestint la seva diligència

Van regnar l’any passat al Carnaval de Roses vestits de romans, un disfressat adient al seu regnat ja que l’imperi romà va ser, en el seu temps, l’amo de mitja Europa. Però un cop acabat els seu regne els ex-romans han preferit continuar posant-se les botes, però en aquest cas no envaint més territori, sinó calçant-se les botes d’un gat. El felí que va fer famós Charles Perrault en un conte popular, “vam baixar unes quantes fotos d’internet i la gent va escollir aquesta disfressa, el gat amb botes”, va afirmar el cap de colla Los Regateros, Pedro Gutiérrez.
I si l’any passat la carrossa va escenificar un edifici típic de l’imperi romà enguany serà “una diligència tirada per dos cavalls”, va dir Gutiérrez. Dos cavalls de grans dimensions que provocaran, de ben segur, l’admiració dels espectadors del carnaval.

Los Regateros com treballen a l’estiu, al menys la major part dels seus membres, no posen Barraca per la Festa Major, així que les despeses del carnaval se sufraguen amb les quotes que paguen que són de 70 euros els nens de 0 a 10 anys, que només els cobrem la disfressa, de 125 euros els joves de 10 a 16 anys, i 150 euros a partir dels 16”, va explicar en Pedro. Unes quotes en la que entra tot, “menjar, beure i disfressa menys l’arrossada, ja que l’arròs els hem fem nosaltres”.

Seran 79 gats amb botes els que sortiran a desfilar amb la colla Los Regateros, 8 menys que romans ho van fer l’any passat.
Pedro Gutiérrez va afirmar que, posats a escollir entre un únic sorteig o un per cada dia de desfilada, “em dóna igual, que la sort decideixi”, tot i que va remarcar que es pot fer un sistema per si es fa un sorteig per cada dia no sempre li toqui a una colla sortir entre els últims.

I els gats amb botes no sortiran dels últims, al contrari, “sortirem amb el número 4, ja que quan ens va tocar escollir o era el 4 o el 55, i com tenim mainada vam preferir sortir dels primers”, va assenyalar el cap de colla.

No és el número de sortida que més els hi agrada ja que en Pedro ens va dir que l’hagués agradat “com a tothom, suposo”, sortir entre el número 15 i el 30.