Cinema a la Fresca

Los Regateros seguiran a Andalusia dos anys després de marxar durant l’últim Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2022
Encara no és segur que amb Los Regateros es disfressin 96 persones o només aquestes 4...

Official Dealer Gas Monkey GarageLa pandèmia ha provocat que els membres de la colla Los Regateros continuïn confinats a la Mesquita de Córdova durant el Carnaval de Roses

Des del passat mes d’octubre porten Los Regateros treballant en la seva carrossa. Un mes just després de la reunió del Consell de Carnaval, celebrada a principis del mes setembre, on va quedar clar que les colles en ganes tenien de celebrar la festa.
“Sí, nosaltres vam dir que volíem fer Carnaval des del primer dia”, va dir Pedro Gutiérrez, cap de colla de Los Regateros. És més, ho tenia tan meridianament clar que el Carnaval s’havia de celebrar que va afirmar que “jo no hagués, com va fer el Consell, esperat fins a l’últim per decidir si es feia o no, ho tenia clar des del primer dia: Sí que es fa el Carnaval”.
I ara, mesos després no sabem si les autoritats sanitàries van aixecar les mesures de seguretat pressionats per en Pedro “perquè si no es fa el Carnaval convoquem una manifestació”, o perquè realment la situació pandèmica ha millorat de veritat.

Així que per decorar la seva carrossa “hem aprofitat la del Carnaval anterior modificant un parell de coses i ja està”. És el que té el viure un Carnaval excepcional, que en lloc de comprar una carrossa nova com cada any, Los Regateros s’han hagut de conformar amb “aprofitar” la que ja tenien…

En realitat, el que va voler dir Pedro Gutiérrez és que han aprofitat la Mesquita de Còrdova que van llogar en l’últim Carnaval, que per cert es van emportar el premi a la millor carrossa, i l’han convertit en “un parell de coses i ja està”, que els ha quedat molt adient per anar disfressats de… Una pista, on és la Mesquita de Còrdova?

Uns i unes cordoveses que es presentaran a les desfilades orgullosos/es amb la seva carrossa perquè a més de bonica (ja potser molt bonica que aquest any no guanyaran cap premi per moltes manifestacions que convoquin) “tindrà una sorpresa”, va dir Gutiérrez, que no va voler desvetllar la sorpresa “perquè sinó deixarà de ser-ho”. I raó no li va faltar.

Però si voleu una pista, en Santiago tenia un de blanc…

Amb sorpresa o sense ella, enguany viuran durant el Carnaval de Roses en una carrossa modificada en un parell de coses un total de 96 cordoveses. “Fa dos anys érem 140 però va ser una bogeria, i ara ja no volem passar del centenar”, va dir el cap de colla. Uns 96 cordoveses que, degut a que es tracta d’un Carnaval excepcional, low cost, veuen reduïda la quota “a 140 euros per gaudir de la festa, 40 menys que fa dos anys”.

O sigui que Los Regateros han agafat l’oferta del un “2 per 1”, perquè a sobre que paguen menys gaudiran, segur, d’una doble festa de Carnaval, la d’enguany i la de l’any passat, que no es va poder celebrar.