‘Los Regateros’, una colla del Carnaval de Roses molt solidària

Starraco Wars
Sequència del traspás de la nau de la carrossa de la colla 'Los Regateros' al camió que la va trasnportar a Tarragona

La colla de Carnaval ‘Los Regateros’ de Roses cedeix la nau de La Guerra de les Galaxies a la convenció Starraco Wars, dedicada a la saga Star Wars amb fins solidaris

Starraco Wars
Sequència del traspás de la nau de la carrossa de la colla ‘Los Regateros’ al camió que la va trasnportar a Tarragona

La colla ‘Los Regateros’ pel Carnaval de Roses d’aquest any van crear la nau X-Wing que pilotaven els soldats de l’Aliança Rebel en Star Wars.

Va ser espectacular, i durant les desfilades no va deixar indiferent a cap dels milers d’espectadors que es van congregar a l’Avinguda de Rhode durant els dies de Carnaval per veure les passades. I entre els espectadors hi havia el president de l’Associació Star Props i col·laborador de l’organització de Starraco Wars, una convenció dirigida als fans i frikis de la saga de La Guerra de les Galaxies i que els dies 1 i 2 de desembre d’aquest 2018 celebrarà la seva segona edició al Palau de Congressos de Tarragona.

I aquest col·laborador de Starraco Wars, en veure la nau que havien creat la colla de Carnaval de Roses, la va gravar en vídeo per passar-lo als organitzadors de la Convenció, els quals es van posar en contacte amb en Pedro Gutiérrez, cap de colla de ‘Los Regateros’ per comprar-la.

I després d’arribar a un acord els membres de l’organització de Starraco Wars van ser-hi a Roses el passat dissabte per emportar-se la nau X-Wing. “Els hi vam demanar si estarien disposats vendre-la i, finalment, ens la cedeixen gratuïtament, per la qual cosa estem profundament agraïts, ja que aquesta convenció és solidària per a dues malalties infantils, la Cistinosis i la Síndrome de San Filippo”, ha afirmat Carlos González, un dels organitzadors de Starraco Wars.

Així, Los Regateros del Carnaval de Roses esdevenen una colla solidària en donar la seva gegantina nau sense demanar res a canvi una nau que va costar, a part dels diners, molt de temps en la seva construcció. “Ens van demanar per comprar-la i nosaltres com vam decidir cobrar-les només el cost del material per construir-la, però després de mesos de contacte ens van dir que els beneficis de la convenció de Star Wars anaven destinats a malalties infantils vam decidir no cobrar-les res”, va explicar Pedro Gutiérrez.

I el passat dissabte, en el terreny de darrera del CAP, una grua va treure la nau de la carrossa de Los Regateros per tot seguit els rosincs i tarragonins demontar-la per peces i ficar-la en un camió.

González va desvetllar que la nau X-Wing de ‘Los Regateros’ anirà ubicada en un lloc especial i destacat del Palau de Congressos de Tarragona, ja que “és una passada, quan vam vindre a veure-la vam flipar, ja que la mida és gairebé real”.

La convenció Starraco Wars, que enguany celebrarà la seva segona edició, es desenvolupa en uns 10.000 m2  superfície, els que ocupen les quatre plantes del Palau Firal i  Congressos tarragoní, i en la que estan programades activitats com carreres de drones, tallers, exposicions, conferències i venda de marxandatge amb la presència de molts personatges de la saga de La Guerra de les Galaxies.