L’univers de l’Associació de Tramuntanets plasmat en un Casal d’Estiu

Associació Tramuntanets
Els nens i nenes del Casal de Tramuntanets amb les monitores ensenyant el sol que van fer

L’univers i la galàxia centra la temàtica de manualitats del Casal d’Estiu de Tramuntanets

Associació Tramuntanets
Els nens i nenes del Casal de Tramuntanets amb les monitores ensenyant el sol que van fer

L’Associació Tramuntanets de Roses també està celebrant durant aquest mes de juliol un Casal d’Estiu. I ho fan a l’escola de primària Jaume Vicens Vives amb la participació “de 16 nens i nenes amb els quals enguany el Casal treballa l’univers i l’espai, la temàtica en la que està centrat, i així, durant les setmanes de juliol i agost, treballem els planetes, el sistema solar, la galàxia, les estrelles, la lluna i tot fent-ho amb manualitats”, va afirmar la directora del Casal, Lídia Font, la qual va remarcar que “donada la tipologia dels joves el que fem, sobretot, és l’experimentació”.

Una experimentació i unes manualitats que, segons Font, després són penjades al Facebook de l’Associació Tramuntanets per a que el puguin veure els pares, mares i familiars dels petits. Així mateix la directora del Casal va assenyalar que “al final del Casal es farà un àlbum que es donarà a cadascú dels petits per tenir un record de tot el que han treballat a l’estiu”.

A banda de les manualitats realitzades al col·legi Jaume Vicens Vives, el Casal té programades una sèrie de sortides amb l’objectiu “que els nens i nenes tinguin contacte amb el seu entorn, així anem amb el Trenet de Roses, a la piscina, a la platja, a navegar amb el GEN Roses o a passejar per treballar, sobretot, la seva autonomia, que és en realitat el que els seus pares i tots nosaltres volem per a ells”, va explicar la Lídia.

Nens i nenes amb discapacitat intel·lectual i un amb Síndrome de Moebius

Associació Tramuntanets
La monitora-infermera, Gemma Ros, amb el Moebius Adam

Cal destacar que aquest Casal d’Estiu de l’Associació Tramuntanets, organitzat pels pares i mares de l’entitat, té entre els seus participants a l’Adam, un nen amb Síndrome de Moebius, per la qual cosa i degut a les necessitats que puguin sorgir a causa de la seva malaltia “a part de les monitores, que som 6va detallar la directora del Casal, “tenim una, la Gemma Ros, que està a mitja jornada com a monitora i mitja jornada, quan hi és l’Adam, com auxiliar d’infermeria per tenir en tot moment cura d’ell en tot moment”.

20.000 € de subvenció per poder portar a terme totes les activitats al llarg de l’any

L’Ajuntament de Roses atorga una subvenció anual des de 2011 a l’Associació Tramuntanets “per a que pugui desenvolupar totes les activitats durant un any i, sobretot, ara l’estiu, envers uns nens amb una certa problemàtica social, ja que d’aquesta manera donem temps lliure als seus pares i mares per a recarregar les piles per a que torninar amb la màxima il·lusió i força a cuidar d’aquesta mainada del municipi”, va assenyalar el regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danès, remarcant que a banda de l’Ajuntament, “l’associació d’Anysetiers de Roses també fa una aportació de 2.000 euros a l’entitat per a que pugui portar a terme el Casal de Setmana Santa”.

Cal assenyalar que aquest Casal d’estiu de l’Associació Tramuntanets està obert a acollir a qualsevol nen o nena, ja que no té les inscripcions tancades.