L’ús de la mascareta serà obligatori a Catalunya a partir de demà dijous, 9 de juliol

Coronavirus

Demà dijous, 9 de juliol, serà obligatori portar mascareta al carrer

Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, en la sessió de control al Parlament

El cap de Govern de la Generalitat ha anunciat aquest matí, en la sessió de control del Parlament, que “el PROCICAT aprovarà avui l’ús obligatori de la mascareta a Catalunya”, encara que es pugui garantir la distància social, “que entrarà en vigor demà”.

Aquesta mesura se suma al confinament perimetral del Segrià que es va decretar fa uns dies per evitar l’expansió del coronavirus pel territori. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha defensat la mesura presa a les comarques de Lleida, malgrat que “hi havia molta gent que ens deia que no la prenguéssim”, i s’ha mostrat taxatiu a l’afirmar que “prendrem les decisions que calguin”. “En aquests moments està tot obert. Si cal fer un confinament domiciliari, el farem. Escoltarem sempre la veu dels experts i, si posen aquesta opció sobre la taula, no tingui cap dubte que la prendré”, ha assegurat.

Malgrat que el president ha afirmat que la situació és “molt complexa” a Lleida, ha defensat que fa molts mesos que el Govern va treballar un protocol davant l’inici de la temporada de recollida de fruita i que s’està actuant “de la manera més descentralitzada possible”, monotoritzant 24 hores al dia i fent fota la feina que cal fer de rastreig i de mesures de protecció”.

Respecte el brot del Segrià, Quim Torra ha demanat en nom de tot el Govern que “no es criminalitzi la pagesia ni els temporers”, perquè no són la causa de tot el que ha passat. Ha fet un agraïment a totes les persones que han vingut a treballar a Catalunya, “que tenen tot el dret de fer-ho”, ha demanat al govern central que reguli la situació dels temporers, i ha defensat la feina de la pagesia, perquè “la majoria dels pagesos estan fent molt bé les coses”. També ha reclamat que es compensi els treballadors que no poden fer la seva feina, “per tal que puguin fer el confinament a casa” i es donin ajuts als empresaris perquè puguin tirar endavant els seus negocis.