L’ús de mascaretes, obligat en el transport públic a partir de demà, 4 de maig

Mascaretes obligatòries en el transport públic

Tots els usuaris del transport en autobús, tren, aeri i marítim hauran de portar obligatòriament mascareta

Tots els usuaris del transport en autobús, tren, aeri i marítim hauran de portar obligatòriament mascareta

L’Ordre Ministerial TMA/384/2020 publicada avui al BOE, estableix les instruccions per a l’ús de mascaretes a diferents mitjans de transport a partir de demà, dilluns 4 de maig.

L’ús de mascaretes que cobreixin el nas i la boca serà obligatori per a tots els usuaris del transport en autobús, tren, aeri i marítim, així com per als usuaris de transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor. 

En els transports privats particulars i privats complementaris en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, podran desplaçar-se dues persones per cada filera de seients, sempre que s’utilitzin mascaretes i es respecti la màxima distància possible entre els ocupants. 

En els vehicles que, per les seves característiques tècniques, només es disposi d’una fila de seients, podran viatjar com a màxim dues persones, sempre i quan els ocupants utilitzin mascaretes que cobreixin les vies respiratòries i guardin la màxima distància possible. En cas contrari, únicament podrà viatjar el conductor. 

Podeu consultar les disposicions completes de l’ordre ministerial clicant AQUÍ.