‘Mà d’infermera’, homenatge a les infermeres de Girona a l’Hospital de Figueres

Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona

‘Mà d’infermera’ és una exposició itinerant del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Girona on es mostra els valors de la professió i la seva aportació a la societat

Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona ha posat en marxa la mostra itinerant ‘Mà d’infermera’. A través del testimoni de 15 professionals de la infermeria, l’exposició destaca els valors d’aquesta professió i la seva aportació a la societat, expressats en vuit grans panells amb fotografies i entrevistes personals a les infermeres.

S’estrena a l’Hospital de Figueres per passar després als hospitals d’Olot, Palamós i Blanes

La mostra s’estrena aquesta setmana a l’Hospital de Figueres, on romandrà fins el 18 de març, quan es traslladarà a l’Hospital d’Olot fins el 9 d’abril. Després s’instal·larà durant un mes a Palamós i fins a final de maig es podrà veure a l’Hospital Comarcal de Blanes.

‘Mà d’infermera’ és un homenatge a totes aquelles infermeres de Girona que en el passat van contribuir a posar la llavor d’aquesta professió, a les que amb el seu dia a dia continuen treballant per fer-la gran i als futurs professionals que es preparen per seguir-la transformant. La mostra està dirigida a ciutadans i professionals de la salut interessats en conèixer què fan, què pensen i què ofereixen les infermeres. Està inspirada en el llibre “Mà d’infermera” que el col·legi professional va editar l’any passat, i que presenta un recorregut per una part de la història de la infermeria a les comarques de Girona explicada en primera persona a través de les vivències de quinze professionals que aporten la seva mirada particular sobre la professió.  

Un viatge a través de les mans

Les mans dels 15 testimonis tenen especial protagonisme a la mostra, i són el fil argumental per reflexionar sobre els valors més profunds de la infermeria. Parlen de l’art de cuidar la persona, però també de la necessitat de respondre els reptes actuals, que demanen professionals ben formades, preparades per gestionar, atendre i també evidenciar, a través de la recerca, el resultat de les seves aportacions.

Darrere la mirada d’aquestes quinze mans i perfils, amb testimonis veterans i novells, hi ha la veu de les més de 3.500 infermeres i infermers que des dels diversos àmbits, serveis i nivells assistencials exerceixen a les comarques gironines i que, en definitiva, conformen la força del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona.