Suquet de peix de Rose

Magda Casamitjana i Imma Carrión, del PSC Roses, renuncien al seu càrrec de regidores

Ajuntament de Roses
L'últim Ple de l'any 2013 de l'Ajuntament de desembre

La renuncia s’ha fet efectiva en el darrer ple de l’any de l’Ajuntament de Roses

Ajuntament de Roses
L’últim Ple de l’any 2013 de l’Ajuntament de desembre

La portaveu del PSC Roses, Magda Casamitjana i la regidora del mateix grup, Imma Carrión, han renunciat avui, en el transcurs del ple de desembre de l’Ajuntament de Roses, del seu càrrec com a regidores. En primer lloc, i seguint els punts de l’ordre del dia, ha fet la seva renúncia Carrión, moment que aprofitat Casamitjana per asseure´s al seu seient de la corporació municipal, ja que fins al moment havia estat asseguda entre el públic.

Carrión ha assenyalat, en el seu comiat que va entrar en la política municipal “per la proposta que em va fer Magda Casamitjana com alcaldessa, a la qual vaig acceptar per treballar pel meu poble, però, aquest darrer any, la postura que ha pres el PSC no donant suport al dret a decidir i clarament anti-independentista han fet que em sentís incòmoda i que pensés que aquest no era el meu lloc i que havia de plegar de regidora”.

Ajuntament de Roses
Imma Carrión al ple municipal de Roses poc abans de la seva renúncia

L’ara exregidora ha assenyalat que ja feia temps que volia deixar la política municipal, però que “si no ho fet abans ha estat perquè els meus companys em demanaven que continués, però la renuncia de la Magda al càrrec han fet que prengués, finalment, aquesta decisió”.

El següent punt del ple ha estat la renúncia de Magda Casamitjana, la qual després de dedicar “aquests 14 anys de política a en Domingo (el seu home) i als meus fills, i el Ple d’avui a l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall”, ja que “per ell hi sóc i amb les seves idees vaig començar aquest viatge”, ha explicat que deixa la política municipal “per dues raons: una, que tanco una etapa personal, ja vaig dir que no era la meva intenció fer política eternament, i l’altra és que jo ara no em veig amb cor de representar i no compartir les idees i els  projectes d’aquest nou PSC”.

Ajuntament de Roses
Magda Casamitjana renunciant al seu càrrec com a regidora del PSC

Tot seguit ha donat les gràcies als seus companys de partit “per entendre’m i recolzar-me fins avui en la idea que junts, Socialistes i Independents, podem treballar amb uns valors comuns i per un  projecte comú, que no és altra que Roses i la seva gent”, als treballadors de l’Ajuntament i de les societats municipals “i a tots els rosincs i rosinques” per, a continuació fer un prec a cadascú dels membres dels altres partits de la corporació municipal, excepte al regidor Marc Danés. Casamitjana ha acabat les seves paraules de comiat dient “m’han recomanat que no ho digui aquestes darreres paraules que tinc escrites, però ho faré, sinó no seria la Magda”, per afegir “vull agrair a la gent de Roses que un dia em van batejar com la SISI, ha estat com una premonició! Perquè ara i avui, i més que mai SI i SI”. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, s’ha dirigit a Imma Carrión per agrair-li l’actitut noble i “per ser constructiva en aquells moments que se t’ha demanat i pel temps que l’has dedicat al municipi. Sé que podia comptar amb tu en tot el referent a l’educació, i sé que en un futur podrem comptar també amb la teva col·laboració”. A Magda Casamitjana li ha agraït “la tasca feta durant tots aquest anys (va entrar com a regidora al 1996, des de l’Ajuntament com a regidora i alcaldessa” desitjant-li, com a Carrión, molta sort a la seva vida personal. Per la seva part, la regidora de Gent del Poble, Ianna Arjona ha destacat també “l’actitud noble i el tarannà positiu i constructiu” d’Imma Carrión, remarcant que “se me’n fa difícil diferenciar a l’Imma de la seva vida personal a l’Imma com a política”, i de Magda Casamitjana ha destacat “la seva empenta i lluita en el món de la política”, elogiant la seva renuncia com un “acte de coherència i sinceritat amb el seu partit”.