Magistral segona etapa dels corredors del Club Ciclista Roses que disputen la TRANSPYR 2013

Transpyr 2013
2ª etapa Transpyr Adventure

Marcel Farrés, Joan Serra i Jaume Nadal van entrar a meta entre els 20 primers de la classificació en una segona etapa que va portar al corredors des de Camprodon fins a La Seu d’Urgell

Transpyr 2013
Joan Serra, Marcel Farrés i Jaume Nadal durant la 2ª etapa / Foto: FotoEsportBcn/Transpyr

 

7 hores, 18 minuts i 11 segons van invertir els ciclistes del Club Ciclista Roses, Marcel Farrés, Joan Serra i Jaume Nadal en recórrer la segona etapa de la TRANSPYR, amb sortida a Camprodon i arribada a La Seu d’Urgell. Un temps que els permet recupera escalar posicions a la classificació general, passant de la 38ena posició a la 22ª.

Els guanyadors de la primera etapa, Zamora i Llordella, van imposar  la seva autoritat a la segona en una Transpyr molt exigent que ja ha patit 12 abandonaments.

Amb un temps de 5 hores i 31 minuts Pau Zamora i Joan Llordella, de l’equip BUFF International, es van adjudicar la segona etapa de la Transpyr, que va transcorre entre Camprodon i La Seu d’Urgell. Zamora i Llordella van treure 18 minuts i mig a Ibon Zugasti i Roger Argelaguer, de Bicis Esteve, que ahir van millorar la seva tercera posició de l’etapa inaugural. La forta calor d’aquestes dues primeres etapes i algunes caigudes han provocat ja l’abandonament de 12 participants. L’etapa d’ahir, de 115 km i 2.750 m de desnivell, i que va passar per l’estació d’esquí de La Molina, va estar marcada per la dura collada verda i la llarga ascensió a la collada de Toses, que han passat factura a alguns ciclistes que ja havien patit en l’etapa inaugural.

L’austríac Axel Strauss repeteix victòria al tram cronometrat de la Transpyr Road, que avui ha viscut l’etapa reina amb l’infernal ascensió al Coll de Pradell

Transpyr Road
2ª etapa Transpyr Road / FotoEsportBcn/Transpyr

Pel que fa la modalitat Transpyr Road, ahir es va veure l’etapa reina amb la mítica pujada al Coll de Pradell, considerat un dels més durs de Catalunya amb rampes de fins al 20% de desnivell. Aquí es va fer el tram cronometrat de 15 quilòmetres, que s’ha adjudicat l’austríac Axel Strauss (1h 0m 15s), repetint victòria amb només 3 segons d’avantatge sobre Borja Sánchez, d’El 9 Esportiu, en la cronoescalada que els va portar des de Guardiola de Berguedà fins al cim del Pradell.

El punt d’arribada d’aquesta segona etapa de la TRANSPYR es va situar a la plaça de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, on es va fer l’acte de benvinguda per part del municipi. El primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va rebre el passaport de la Transpyr de mans dels corredors de Camprodon, i el va lliurar als representants de La Seu d’Urgell, Marc Bullich i Carles Turner, que el conduiran fins a El Pont de Suert. La etapa d’avui és la més llarga i considerada l’etapa reina de la Transpyr, amb un recorregut de 128 quilòmetres i un desnivell de 3.500 metres entre La Seu d’Urgell i El Pont de Suert, el que la converteix en la més dura de les 8 etapes de la prova.

Pel que fa a la Transpyr Road, avui viurà dos trams cronometrats, el primer dels quals de 25 km al port del Cantó, que en diverses ocasions ha estat escenari de la Vuelta a Espanya i la Volta a Catalunya. El segon tram, de 17 km,  és a la part final de l’etapa.