La mainada protagonitza l’encesa de llums de Nadal de Roses

Encesa de llums de Nadal de Roses

Nens i nenes de Roses van ser testimonis de l'encesa de llums de Nadal de l'any passat

Totes les llums de Nadal de Roses són de tecnologia LED

Encesa de llums de Nadal de Roses
Autoritas, nens, nenes i veïns de Roses que no van voler perdre’s l’encesa de llums de Nadal de la Vila

Tot estava a punt. Les autoritats encapçalades per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va estar acompanyada per quatre dels regidors de l’equip de govern, Juan m. Fernández, d’Infraestructures i Serveis Públics, Fèlix Llorens de Turisme, Anna Jorquera de Joventut i Marc Danès de Benestar Social, i dels l’oposició d’ERC, que no han faltat des que tenen representació a l’Ajuntament, la portaveu del PSC, a més de veïns i curiosos, estavan preparats per procedir a l’encesa de la lluminària nadalenca.

I quan s’anava a procedir a l’encesa oficial de les llums de Nadal de Roses va ser quan van aparèixer un grupet de nens i nenes que es van apropar fins l’estació d’autobusos de la SARFA encuriosits pel fet d’haver-hi tanta gent en aquest indret i en aquell moment.

I la curiositat els va fer protagonistes, perquè van ser aquests nens i nenes els encarregats, juntament amb l’alcaldessa, de pitjar el botó que encenien les llums de Nadal de Roses. “Hem tingut la sort que s’han presentat alhora d’encendre les llums i, per tant, ha esdevingut una acte més macu”, va afimar Mindan per ressaltar que “aquest és el primer any que totes les bombetes, làmpades i figures estan il·luminades amb tecnologia LED”.

El fet que totes les bombetes siguin de LED i que  les figures estiguin connectades a les faroles de l’enllumenat públic en comptes de l’estesa de cable i contractació a la companyia del subministrament elèctric, tal com es feia abans, “ha suposat un estalvi entre un 40 i un 60% pel que respecta tant al consum elèctric com alhora de fer manteniment per part de ROSERSA, així que amb les bombetes tot són avantatges”, va dir el regidor d’Infraestrucutures.

En total són més de 300 figures que han estat instal·lades en les urbanitzacions, al moll comercial, la platja de la Punta, i el casc urbà per engalanar 28 carrers, 9 rotondes i 6 edificis municipals com l’Ajuntament, el Mercat Cobert, l’església, el teatre, l’edifici de la Policia Local i la biblioteca Jaume Vicens Vives.

Les llums de Nadal s’encendran tots els dies fins al 7 de gener a les 17:30 hores i s’apagaran a l’1 de la matinada.