Mama Mia!, la dècada musical dels 70 torna pel Carnaval de Roses

Els cantants masculins del grup Abba que vindran actuaran a Roses pel Carnaval

Els joves de la nova colla The Efe-Efe recordaran els seus temps a la discoteque amb el grup Abba

Els cantants masculins del grup Abba que vindran actuar a Roses pel Carnaval

Abba és el grup musical de Suècia que va guanyar el festival d’Eurovision a l’any 1974, i el seu nom és l’acrònim format per les primeres lletres dels noms del quatre membres que el composaven (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid).

I The Efe-Efe és el nom de la nova colla del Carnaval de Roses, que de fet, de nou només té això, el nom, ja que està composada, si fa o no fa, pels mateixos components que anys anteriors. I el perquè d’aquest canvi de nom ho explica un dels cap de colla, Francis Fernández, dient que “abans aquesta colla es deia Mai Flay, però com l’últim fundador de la Mai Flay que quedava ja no hi és, es va decidir canviar el nom, i ara és diu The Efe-Efe”.

I què volen dir les lletres Efe-Efe?, “Doncs té varies accepcions, ja que pot significar Francis-Fernández, Francis-Ferdy o Fernández-Fernández, entre d’altres moltes combinacions”, ha explicat, qui si no, Francis Fernández, el qual ha remarcat que “és un nom que es va decidir per votació, i totes les dones van votar a favor d’aquest”.

Clar, ara entenem allò de “dos tetas tiran más que dos carretas”…

Casualitats o no, si ABBA és el acrònim de la primera lletra dels noms dels cantants, The Efe-Efe és el mateix, ja que s’ha utilitzat les inicials dels cognoms, els noms i el sobrenom dels germans Fernández, i que cada qual tregui el significat que vulgui.

L’únic que em tret en clar nosaltres és que aquest nom deixa ben clar qui mana en aquesta colla… Tant clar com és saber de quin color és el cavall blanc de Santiago.

I com parlàvem de casualitats per la qüestió dels acrònims, li preguntem a F. F. si els membres de la colla The Efe-Efe és disfressen d’Abba per això, i Fernández, assegura que no “que és el que va decidir tot el món”.

A veure, que Abba sigui un grup conegut en tot el món, vale, però que tot el món hagi decidit que aquesta colla es disfressi d’Abba, no cola Efe-Efe, no cola. “A veure, em referia a que va ser una decisió presa per unanimitat pels membres de la colla”.
Vale, però no és necessari dir-ho amb aquest aire grandiloqüent com si no existís una colla més maca, més gran i de més trempera que la colla The Efe-Efe… Que total vol dir The Fernández-Fernández, menys mal que no es diuen Rajoy, o Puigdemont, ja que llavors s’anomenaria The Erre-Erre, o The P-P, no?.

I com van mimetitzats d’un grup musical de la dècada dels 70, la carrossa l’han decorada “com una de  les discoteques de l’època amb la seva bola de coloraines, i a la part de davant un gran piano, fet expressament per nosaltres per aquest Carnaval”, ha explicat el cap de colla, no tenint clar encara qui farà de pianista.

En total, són 40 entre nois i noies, els que ballaran al ritme d’Abba en la discoteque, i per la qual cosa hauran de pagar per entrar, segons Fernández, “140 euros, amb els quals hi entra la beguda, el menjar, l’arròs de dilluns i la roba, la modista va a part”.
Però si en les discoteques no hi menjar, només hi ha beguda. “En aquesta sí, en aquesta discoteca hi haurà de tot per a que ningú passi gana”.

Esperem que cap membre de la colla The Efe-Efe tingui sobrepès perquè amb els vestits tant cenyits que portaven els cantants suecs, si és així, més que el grup Abba semblaran el grup ‘Morcilla’, per allò d’anar embotits.

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Em sembla perfecte.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

Sí.

Qui hauria de ser el jurat?

Per ser totalment imparcial hauria de ser gent de fora, però això és complicat.

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

El poder escollir número sortida és un bon premi, i les colles ja tenen la possibilitat de disposar d’una Barraca per la Festa Major per fer diners.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

Ampliar més els premis per a que les 30 millors carrosses passen les primeres.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

Això és qüestió dels pares, perquè durant les desfilades els cap de colla es poden fer responsables, però un cop acabades no poden controlar a on van.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

Sí.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

Està bé quan es fa ara.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

No.

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

És complicat, i la solució, torno al mateix que abans amb els menors, per a que no hi hagi baralles ni comes etílics tot passa per l’educació en casa.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

A l’any següent que surtin els últims.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

Sí.

Exit mobile version