La manca de voluntaris fa que el Gran Recapte d’Aliments d’estiu es faci a Roses en tan sols 3 supermercats

Gran Recapte d'aliments

Voluntaris de Roses durant una edició anterior del Gran Recapte d'Aliments d'estiu/ Foto: arxiu

El fet que a l’estiu és quan més persones treballen a Roses, ha provocat que Càritas Roses no tingui prou voluntaris per fer el recapte en els 6 supermercats que havia previst

Gran Recapte d'aliments
Voluntaris de Roses durant una edició anterior del Gran Recapte d’Aliments d’estiu/ Foto: arxiu

Càritas Roses no ha trobat prou voluntaris per poder desenvolupar el Gran Recapte d’Aliments d’estiu, dins la campanya ‘La fam no fa vacanes’ en els 6 supermercats que tenia previst, és a dir, als dos Bon Preu i el Condis dins el casc urbà de Roses, i al Mercadona, el LIDL i el Caprabo a les afores.

Una situació que el Vocal de Càritas, Pere Bohigas, veu totalment “comprensible, ja que en fer-se el recapte em aquesta època, és adir, l’últim dia de juny i el primer de juliol,esl joves que ens donen un cop de mà al novembre, ara, gràcies a Déu, treballen, i després, pel que fa a la gent més gran, com els joves treballen, són els que s’han de fer càrrec de la mainada de la família”.  

Així, finalment, seran només tres els centres comercials d’alimentació els que hi acolliran aquest nou Gran Recapte d’Aliments: el Condis, el Caprabo, el de la carretera C-260 i el Mercadona.

Aliments que es necessiten

Els aliments que es demanen en aquesta ocasió pel recapte d’estiu són bàsicament sucre, farina, i oli. Aquest últim producte, a diferència d’anteriors recaptes on no es demanava, ja que provenia de la Unió Europea, ara, en encarir-se el seu preu, la CE, ja no ho envia i el Centre de Distribució d’Aliments no en té d’estoc.

Així mateix, també son necessaris els aliments infantils, tot tipus de pasta, arròs i productes d’higiene personal i per a la llar.