Manel Casanovas presenta l’exposició ‘Visions personals de 180º’ a Ca l’Anita

Manel Casanovas, després d’inaugurar dos exposicions de les seves fotografies a l’Oficina de Turisme de Roses ho farà ara al Centre Cultural de Ca l’Anita amb ‘Visions personals de 180º’, dins el cicle ‘Mirades Pròpies’

Manel CasanovasEn aquesta exposició, que s’inaugurarà aquest pròxim 22 de desembre, al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses, Manel Casanovas presenta les espectaculars panoràmiques captades amb la seva càmera des de diferents punts de la geografia altempordanesa, com ara el Coll del Mosquit, el Puig Rom, el Castrum Visigòtic, la Creu Blanca o el Mas Ventós, oferint al visitant de la mostra diferents perspectives de la Badia de Roses o la plana empordanesa a vista d’ocell.

Manel Casanovas s’inicia en el món de la fotografia als 19 anys. De formació autodidacta, s’introdueix en els treballs de laboratori i revelat. Als anys 80 munta un estudi fotogràfic a Roses i es forma en cursos de maquillatge fotogràfic i il·luminació d’estudi. En aquells anys forma part de l’Associació Nacional de Fotògrafs de Publicitat i Moda, participa en exposicions itinerants per diferents ciutats i als salons Sonimag Foto a Barcelona. Participa en algunes publicacions, com ara Comer y Beber, amb fotos dels restaurants La Llar i El Bulli, entre d’altres.

Quan tanca l’estudi de Roses esdevé operador de càmera de televisió, tot i que no deixa la fotografia i fa reportatges diversos. En aquesta època s’inicia en el camp de la fotografia de restes i jaciments arqueològics. Ha fet treballs per a l’Ajuntament de Roses, un dels quals es va poder veure en una mostra al mes de juliol a l’Oficina de Turisme, per al Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu de la Ciutadella de Roses, així com per a empreses d’arqueologia. Les seves fotos estan editades en diverses publicacions d’art i història, com ara la col·lecció La Catalunya Romànica de la Fundació Enciclopèdia Catalana, en diversos llibres i revistes especialitzades, i en catàlegs d’exposicions.

En aquesta línia de fotografia de patrimoni monumental i arqueològic, ha realitzat exposicions tant en espais municipals com en espais privats, com ara a la Sala Petita de la Ciutadella de Roses, a la Biblioteca Municipal de Roses, a la Galeria d’Art Les Roselles, al Centre Cívic Can Trinxeria de Maçanet de la Selva, al Cafè Els Tints de Figueres, al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, al Cafè Bar Monet de Girona, al Centre Cívic de la Marca de l’Ham de Figueres i, darrerament, al local de l’Astoria de la Rambla Figueres, cedit a Art a Figueres, i a l’Oficina de Turisme de Roses, on el mes de novembre passat va presentar les seves postes de sol.

La mostra de Ca l’Anita, que romandrà oberta fins al 20 de gener, s’emmarca en el cicle ‘Mirades Pròpies’ que l’Ajuntament de Roses va impulsar per oferir un espai de difusió de les seves obres als artistes locals.