Mes de paraules

Manel, Luz Casal i Los Chicos del Coro, concerts de Sons del Món a la Ciutadella

El Festival incorpora enguany als escenaris de Roses i Vilabertran, la població de Castelló d’Empúries

Festival Sons del MónEl festival Sons del Món, que ja va anunciar l’actuació de Manel a la Ciutadella de Roses, va anunciar ahir la resta del seu cartell, que comptarà amb les actuacions de Luz Casal, Los Chicos del Coro, Carlos Nuñez, Sílvia Pérez Cruz, Manel, Els Amics de les Arts, Blaumut i Joan Dausà, entre d’altres artistes, propostes i novetats.

Principals novetats de l’edició 2013

-L’Ajuntament de Roses i Promo Arts Music han signat un conveni que assegura tres anys més la continuïtat del festival a Roses, incrementant un 60% la seva aportació.

– Creix el nombre de concerts i activitats de Sons del Món, amb la incorporació de Castelló d’Empúries, com a nova seu del festival.

– El festival passa a portar el subtítol de Vi and Music. Empordà, que confirma l’aposta decidida per la promoció del vi i del territori. Aquesta vinculació del festival amb el món del vi ha generat un acord amb Patronat Turisme Costa Brava, per promocionar la Ruta del vi DO Empordà.

– Per primera vegada es duran a terme activitats de Sons del Món a cellers, com el concert de Joanjo Bosk i la cuina de I Cook It al Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada. Tantmateix, el 20 de juny, es presentaran els maridatges 2013, amb la sommelier Anna Vicens en una soirée a la Capella del Convent de Santa Clara, que també comptarà amb la música de Laia Vehí & Jazz de Copes trio.

– Es crearan uns paquets enoturístics Ruta del vi DO Empordà, que inclouran l’entrada al concert, sopar i visita+tast als cellers de la DO Empordà. Aquests paquets es promocionaran a través de portals web especialitzats, per captar públic de comarques barcelonines, que a través del festival conegui la Ruta del vi DO Empordà.

– Arran de l’èxit de l’any passat, esgotant en pocs dies les entrades, les sortides nocturnes en catamarà per la badia de Roses es repetiran els dies 4, 12, 20 i 26 de juliol a les 22:30h.

– Els concerts de Vilabertran vindran precedits pels sopars a l’Hort del Prior, un dels clàssics del festival, que pengen el cartell de complet cada nit. Enguany, els restaurants convidats són: el restaurant Amiel Molins de Pont de Molins i el restaurant Coordenades de Figueres, de l’ex Bulli Xavi Quera.

– Luz Casal, oferirà el seu únic concert a l’Estat Espanyol de l’estiu, el 27 de juliol a la Ciutadella de Roses. Carlos Nuñez, en plena gira internacional, realitzarà el seu únic concert a Catalunya, abans de l’inici de gira pels Estats Units i Canadà. Sílvia Pérez Cruz també oferirà un dels únics concerts de l’espectacle 11 de novembre a Catalunya dins del festival. Manel i Els Amics de les Arts, han passat per la plaça del Fort de Vilabertran, abans d’esdevenir grups de masses; enguany la nostra aposta passa per programar a Blaumut i Joan Dausà, dos dels grups més prometedors de l’escena catalana actual. Los Chicos del Coro, en plena gira europea, oferiran el seu repertori basat en el film francés homònim a la Ciutadella de Roses. Comptarem amb la col·laboració de la Coral Centre Escolar Empordà.

– Manel, l’avançament de programació d’aquesta edició, ja supera el miler d’entrades venudes