Es manté el risc extrem d’incendi forestal i les restriccions d’accés als massissos del Cap de Creus i de Montgrí

Risc extrem d'incendi forestal

La calor, sequera, el vent de Mestral al sud i la Tramuntana al nord mantenen extrem el risc d’incendis i cal evitar qualsevol conducta negligent.

Risc extrem d'incendi forestalProtecció Civil de la Generalitat manté la fase d’ALERTA del Pla d’emergències per risc d’incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal generalitzat a tot Catalunya ateses les condicions meteorològiques dels darrers dies. Les condicions més extremes es mantenen a l’Empordà i també és molt elevat a les Terres de l’Ebre per l’entrada de vent als dos extrems del país, Mestral al sud i Tramuntana al nord.

Atès l’elevat risc d’incendi forestal, els Agents Rurals mantenen les restriccions d’accés al Parc Natural dels Ports, al Parc Natural de la Serra del Montsant i als massissos del Montgrí i de Cap de Creus. Amb aquesta restricció, queda prohibida la lliure circulació de persones per aquests espais naturals i tanmateix queda prohibida l’escalada i altres activitats de lleure dins dels límits dels massissos amb accés restringit.

Es mantenen també els avisos als ajuntaments de totes aquestes zones on es demana que extremin la vigilància a l’entorn forestal dels seus termes municipals amb policies locals i els voluntaris municipals de Protecció Civil.

Cal ser especialment curosos i evitar conductes negligents que poden provocar un incendi com llençar burilles des d’un vehicle, que encara que semblin apagades, poden revifar amb la corrent d’aire i iniciar un foc de marge i estendre’s amb rapidesa.

Les temperatures avui continuaran sent molt altes a tot el territori, però no tant com els darrers dies. En aquest sentit Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor.