Mar Cortés guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses amb el treball “L’Alzheimer: música per reviure”

Tots els finalistes (les premiades amb els diplomes) del Premis Treball de Recerca de Roses amb les autoritats i els membres del jurat

Aquest matí s’ha portat a terme al Teatre Municipal l’acte de lliurament dels Premis Treballs de Recerca organitzat per l’Ajuntament de Roses

Tots els finalistes (les premiades amb els diplomes) del Premis Treball de Recerca de Roses amb les autoritats i els membres del jurat

Mar Cortés, alumna de l’Institut Cap Norfeu de Roses, ha estat la guanyadora de la tretzena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “L’alzheimer: música per reviure”.

Un treball que, va ser seleccionat al passat mes de març, com ja vam publicar a viladeroses.cat, com un dels 25 millors de la demarcació de Girona.

L’accèssit ha estat per a Xin Ying Lin, alumna de l’institut Illa de Rodes, pel seu treball “Artritis reumatoide: una malaltia freqüent però sovint oblidada”.

El jurat del concurs, integrat enguany per Josep M. Barris, arxiver municipal, i el director de l’INS Alexandre Deulofeu, Pere Gifre, han tingut en consideració nombrosos aspectes alhora d’escollir el millor treball, com ara la metodologia emprada, l’originalitat, les fonts d’informació, la capacitat de resoldre els problemes presentats, la creativitat, el rigor, el tractament científic, la presentació o la correcció dels treballs, entre d’altres. 

I el treball  “L’Alzheimer: música per reviure” ha estat considerat per Barris i Gifre com el millor destacant el rigor de la metodologia i de la feina de camp emprades, una estructuració molt sòlida de la temàtica plantejada i la justificació de les decisions preses. I del treball “Artritis reumatoide: una malaltia freqüent però sovint oblidada”, per la seva banda, han destacat el plantejament científic i un desenvolupament teòric del tema seriós i amè.

L’acte, que s’ha portat a terme aquest matí al Teatre Municipal de Roses, s’ha iniciat amb la presentació del regidor d’Ensenyament, Marc Danés. A continuació, els sis finalistes han exposat els seus treballs al públic assistent, integrat per la resta d’alumnes de segon de batxillerat dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, així com pels alumnes de primer de batxillerat, els quals hauran de realitzar el seus propis treballs de recerca el proper curs.   

La resta de finalistes han estat Daniel Vieyra amb el treball “Desenvolupament d’un videojoc”, Albert Castellanos amb “L’espot publicitari. Creació i publicació”, Cielo Guerra amb el treball “Hit or Miss: l’èxit depèn de l’atzar o existeix una fórmula?” i María José Ortega amb “Destapant Europa des de Síria i Líbia”. 

Els premis atorgats en aquesta dotzena edició han estat dotats amb 600 euros per al treball guanyador, mentre que l’accèssit ha rebut 250 euros. En la convocatòria han participat els alumnes de segon de batxillerat dels tres centres del municipi, d’entre els quals cada institut ha pogut presentar a concurs un màxim de dos treballs. L’objectiu d’aquesta convocatòria és el de potenciar l’esperit de recerca entre l’alumnat, donar a conèixer a la ciutadania de Roses aquests treballs d’investigació i col·laborar amb la comunitat educativa.s