El mar de Roses esdevé l’escenari de l’avarada oficial del catamarà d’en Pepe

Catamarà d'en Pepe

En Pepe Soto al timó del catamarà 'Castellfollit' sortint mar obert des de la bocana de Santa Margarida

Ahir és va fer l’avarada oficial del catamarà ‘Castellfollit’ amb el que en Pepe Soto creuarà l’Atlàntic en solitari amb destí a San Blas, Panamà

Catamarà d'en Pepe
En Pepe Soto al timó del catamarà ‘Castellfollit’ sortint a mar obert des de la bocana de Santa Margarida

El catamarà d’en Pepe Soto ja navega. Ahir al matí es va fer l’avarada oficial en una de les badies més boniques del món, la de Roses. En les seves aigües es va estrenar l’embarcació batejada com a ‘Castelfollit’ i on va fer el seu primer trajecte, desde les instal·lacions de Nàutic Center fins al mar passant pel canals de Santa Margarida.

Una estrena en la navegació del catamarà que “ha anat millor del que esperava, i només ha tingut un problema, que el timó no funcionava bé i no sabia perquè, però quan ho hem descobert s’ha acabat el problema”, ha assenyalat en Pepe un cop tornat a les instal·lacions de Nàutic Center.

En Pepe no ha estat sol en l’avarada del catamarà, ja que l’acompanyaven per veure com aquest entrava a l’aigua una quinzena de persones, entre d’elles la de Moisés Coromina, alcalde de Castellfollit de la Roca, on viu en Pepe, i una regidora del municipi, la Bàrbara Asencio, que ha fet els honors d’obrir l’ampolla de cava per celebrar la inauguració oficial del vaixell, i el conductor del programa de TV3 ‘El Foraster’, Quim Masferrer, gràcies al qual es va donar a conèixer i poder costejar les despeses del projecte d’en Pepe.

El catamarà va arribar a Roses ara fa una setmana procedent de Castellfollit de la Roca transportat per una grua, i ara, un cop provat en el mar l’idea d’en Pepe “és anar a viure una setmana dins el catamarà en alguna cala per habituar-me a l’espai de l’embarcació i comprovar el que necessitaré per al viatge i allò que no necessitaré pas”.

Un cop finalitzi la setmana vivint dins el catamarà, en Pepe sortirà en direcció a Pollensa, a les Illes Balears, d’aquí a Eivissa per seguidament anar cap a l’Estret, “i allà esperar una mica de bon temps per sortir cap a Canàries”, ha explicat Pepe Soto. I de Canàries a la Martinica, “però de les Illes Canàries he de sortir la segona quinzena de novembre, abans no es pot perquè no és segur a causa dels vents elisis”. I de la Martinica a San Blas, Panamà, “una de les zones del Carib que encara es manté com abans de l’arribada del turisme”.

El perquè del viatge

En Pepe sempre ha tingut el propòsit de “fer l’Atlàntic en solitari”, creuar-lo tant d’anada com de tornada. I fa uns anys, “amb un vaixell petit de 6 metres i mig, vaig arribar fins molt a prop de Canàries, a la zona del Marroc on vaig haver de deixar el vaixell per un accident”.
La travessia, però, la va fer a bord d’un vaixell italià, “i jo la vull fer sol, perquè sóc un  navegant solitari, m’agrada la navegació en solitari i, a més, com jo sempre he tingut la idea de fer-me un vaixell, la vull fer en la meva embarcació”, va explicar ahir en Pepe.

Somni fet realitat gràcies al programa de TV3 ‘El Foraster’

Catamarà d'en Pepe
En Quim Masferrer va voler acompanyar a en Pepe Soto a l’avarada del catamarà ‘Castellfollit’

Pepe vol fer la travessia de l’Atlàntic navegant en solitari a bord d’un vaixell fet per ell. I ara fa uns 3 anys, al 2013, va posar-s mans a l’obra després de tenir una recaiguda d’un càncer que l’havien diagnosticat al 2012. Va iniciar a construir el catamarà amb les seves pròpies mans, i en plena feina estava quan Quim Masferrer van decidir gravar un programa de ‘El Foraster’ a Castellfollit de la Roca. Programa que es va emetre al gener d’aquest any i en poc més d’un mes va aconseguir 12.000 euros, uns 4.000 més del que havia previst en Pepe, en un principi, que necessitava.

I des de ‘El Foraster’ al gener fins ahir a Roses, lloc on en Pep va iniciar el compte que quan arribi a zero, que serà d’aquí a  15 o 20 dies, iniciarà el seu gran projecte, creuar en solitari l’Atlàntic a bord d’un vaixell fet amb les seves pròpies mans amb destí el Carib.