Maratoniana primera etapa de 275 km del Policia Local de Roses camí de Jerez

De Roses a Jerez en bicicleta
Aniceto Díaz tot just quan ha arribat a Cambrils

Aniceto Díaz, soci del Club de Fans de Maverick, va arribar a Cambrils 12 hores després de sortir de Roses

De Roses a Jerez en bicicleta
Aniceto Díaz tot just quan va arribar a Cambrils

Aniceto Díaz, Policial Local de Roses i soci del Club de Fans de Maverick és conscient que, si vol arribar a Jerez el proper dimecres per poder trobar-se amb en Maverick Viñales al dia següent, hauria de fer molts de quilòmetres durant les dues primeres etapes, “en la primer he d’arribar a Cambrils sí o sí, on ja tinc l’hotel reservat”, va dir abans de sortir. Dit i fet. A les 5:40 hores de la matinada es va posar en marxa, “hi havia una mica de boira, però cap problema”. A l’alçada de Mataró va tenir que lluitar amb el vent que va bufar un xic fort, però ha estat aquí quan un ciclista veterà de 63 anys l’ha vist i després de preguntar-li a l’Aniceto a on anava “ha decidit acompanyar-me una estona”.

El primer problema que es va trobar el soci del Club de Fans de Maverick en els seu viatge en bicicleta de Roses a Jerez ha estat quan volia creuar la ciutat de Barcelona en direcció Tarragona, “perquè se m’ha bloquejat el GPS, per la qual cosa he perdut bastant de temps per anar en la direcció correcta”.

El que subscriu aquestes línies, natural de Barcelona, pot testificar que si no coneixes la Ciutat Comtal és molt fàcil perdre molt de temps en trobar la direcció adequada. I és el que li va passar a Díaz, al no conèixer la capital de Catalunya i el fet de tenir problemes amb el GPS li va dificultar el creuar correctament la ciutat, “i a més, em vaig trobar tots els semàfors en vermell, coi”.

Finalment quan va sortir de Barcelona, sobre les 14:30 hores va decidir que era el moment de posar benzina al seu cos i va parar a fer un bocata, “sí, un entrepà de pernil amb formatge, que me l’he cruspit en 5 minuts i he continuat la marxa”.

Una marxa que va interrompre tres hores després “per fer un ‘tentempié’, he parat en una benzinera i m’he comprat un Snickers, que el meu cos ja necessitava sucre”, i ja sense parar més fins arribar a Cambrils a les 18:30 hores, més de 12 després d’haver sortit des de casa seva i cobrir 275,2 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.596 metres, distància que li va fer estar a sobre de la bicicleta 11 hores i 32 minuts.

Una maratoniana etapa que avui superarà en distància, ja que el Policia Local de Roses té previst, després “d’haver esmorzat uns donuts”, a la localitat valenciana de Bunyol, a gairebé 300 quilòmetres de Cambrils.