Marc Grijalvo presenta la seva tercera i darrera novel·la, ‘Quilmes, la llegenda’, a Ca l’Anita

Marc Grijalvo amb el seu llibre ‘Quilmes, la llegenda’

Una novel·la en la que Grijalvo narra la història de Quilmes, un poble rebel de la vall andina que 172 anys després del descobriment de Colom no havia caigut a mans dels conqueridors

Aquest proper dijous, 13 de desembre a les 19:30 h, Marc Grijalvo presenta a Ca l’Anita el seu darrer llibre ‘Quilmes, la llegenda’, una novel·la de misteris i aventures que pren com a protagonista un dels pobles més rebels de les valls andines que plantaren cara als conqueridors després del descobriment d’Amèrica.

Els quilmes, que durant molt de temps havien format part dels límits de l’Imperi inca assimilant-ne gran part dels trets culturals, van ser un dels pobles més rebels de les valls andines que van plantar cara a l’invasor. L’any 1664, 172 anys després del descobriment de Colom, aquest poble encara escapava al control dels conqueridors. La resistència d’aquests homes i dones, que van morir per una terra lliure, és avui una llegenda quasi oblidada.

A partir d’un fet fortuït, Marc Grijalvo enllaça aquesta llegenda amb el nostre present, per donar peu a una trepidant novel·la de misteris i aventures basada en aquests homes i dones que van plantar cara a un exèrcit que no havia trobat aturador en tot el continent.

Grijalvo és doctor en Turisme, Dret i Empresa i professor tant en la Universitat de Girona com en la UOC.

En la seva tasca de recerca en destaca el Premi Yvette Barbaza, mentre que en la seva vessant de novel·lista va publicar l’any 2014 ‘La paraula silenciada’, obra que va obtenir el XXVI Premi Sebastià Joan Arbó i que va presentar a Roses aquell mateix any. Dos anys després va ser el torn de ‘Asfíxia, llibre que parla com la crisi econòmica ha servit alguns per enriquir-se i d’altres per empobrir-se, i que també va presentar a Roses.

Exit mobile version