Marc Guitart assoleix el repte de nedar des del Cap de Creus a Roses a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona
A Roses, Marc Guitart va ser rebut també pels seus pares

L’objectiu d’aquest repte de natació que es va marcar Marc Guitart és recaptar diners a benefici Fundació Sant Joan de Déu

Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona
Marc Guitart tot just arribar a la platja de La Perola de Roses després de 32 km nedant

Marc Guitart, un barceloní amb arrels de Roses (Cal Casadet, Ca l’Enric de la Jana) es va proposar el repte de nedar els 32 km que hi ha per mar entre l’Illa Encalladora (la punta del Cap de Creus) i Roses.

Un repte que va néixer ara fa més d’un any amb l’objectiu de recaptar diners a benefici de la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, en agraïment que la seva filla es va curar en aquest centre mèdic d’un càncer de fetge, que el van detectar quan tenia 3 anys. Ara en té 8 i la Roser Guitart és una nena sana i feliç.

I aquest repte de més de 12 hores nedant el va assolir Marc Guitart aquest passat dissabte, quan va arribar al voltant de les 19:30 hores a la platja de La Perola de Roses després d’haver sortit a les 7 del matí, des de l’Illa Encalladora.

“Molt bé, content, a gust, feliç, sento molta felicitat perquè tothom estigui amb tu, t’acompanyi durant la travessa de natació i t’estigui esperant aquí a Roses és únic, únic”, va manifestar Guitart només arribar a Roses .

Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona
Marc Guitart amb la seva filla, la Roser Guitart

I és que per assolir aquest repte Marc Guitart ha comptat amb la col·laboració de moltíssimes persones i amics de Barcelona, Cadaqués, Roses, de Tramuntana Republik i també de l’Ajuntament de Roses, el qual va posar a la seva disposició una llanxa Zodíac per portar-lo a la S’Encalladora a les 4 del matí de dissabte, i dos caiacs que el van acompanyar durant tota la travessia de natació. A més, va oferir les instal·lacions del GEN Roses on es va celebrar un sopar benèfic elaborat per l’Enric Guitart i un concert a càrrec d’amics d’en Marc i components del grup DGremlins.

El nedador va confessar que va tenir una travessia molt bona “pensava que seria més dur, però el mar ens anat tota l’estona a favor, feia una mica de Mestral i Tramuntana des de Cap de Creus, i quan hem arribat a Falconera ha bufat vent de mar que ens ha ajudat i ha anat molt bé, i a més he anat tota l’estona acompanyat de nedador i m’he trobat a gust molt bé”.

Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona
A Roses, Marc Guitart va ser rebut també pels seus pares

Com dèiem, a les 7 del matí va sortir de l’Illa Encalladora. Va arribar a Cadaqués va sobre les 10 hores, on va fer una aturada de 30 minuts per reposar forces. Va continuar després va continuar nedant fins a Cala Jòncols, on va descansat 15 minuts. Descans que va repertir al seu pas per la Cala Pelosa, i la platja de l’Almadrava, “on allà estaven la meva filla, el meu fill i la meva exdona, i d’Almadrava fins a Roses ha estat l’últim esforç i ja està, l’hem aconseguit”.  

L’objectiu d’en Marc Guitart quan va iniciar aquest repte era aconseguir 10.000 euros per a la Fundació Sant Joan de Déu “i la veritat, no m’esperava tot això, no m’esperava la implicació de tanta gent, s’ha fet una bola de neu que ha anat creixent i creixent”.

Creixent de tal manera que l’objectiu d’en Marc ja s’ha assolit, “sí, si no m’equivoco ara hem superat els 11.000 euros, i ja que em ha arribat fins aquí estaria bé assolir els 15.000 euros per la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu”.
Per això, Marc Guitart va animar a tothom a col·laborar amb el seu gra de sorra fent un donatiu des de la pàgina web de la Fundació Sant Joan de Déu.