Marc Paré, del GEN Roses, torna a ser profeta al seu mar i puja al podi al campionat espanyol de Funboard

Campionat d'Espanya de Funboard

Un dels participants del Campionat d'Espanya de Funboard en acció

Paré assoleix un lloc al podi en el darrer dia de la 3ª prova del campionat d’Espanya de Funboard celebrat a la badia de Roses

Campionat d'Espanya de Funboard
Un dels participants del Campionat d’Espanya de Funboard

L’any passat, en la que va ser la segona prova del circuit espanyol de Funboard (windsurf) i que es va celebrar a Roses, Marc Parés va guanyar a Juvenils i va pujar al segon lloc del podi en la classificació absoluta.

Enguany ha tornat a pujar al podi, demostrant el regatista del GEN Roses, nascut a Vic, que es profeta al seu mar. “Sempre em trobo molt còmode competint a casa, i la veritat, és una prova que em va molt bé, l’any passat ja vaig remuntar en els dies finals i enguany igual, i estic molt content”, va dir el jove regatista.
El valencià Pablo Ánia va ser el guanyador per davant Fernando Martínez, que tot i comandar la classificació des del primer dia es a haver de conformar amb la segona posició. Martínez, un enamorat del mar de Roses, tot i que és natural de Cadis i, a més, uns dels favorits per revalidar el títol per tercera vegada, ja va ser conscient que podria no guanyar aquesta 3ª prova a l’afirmar que “només queda una eliminatòria i els rivals estan molt forts, són molt ràpids”. Una afirmació que va semblar una premonició de la pèrdua del seu liderat.

Cal assenyalar que la prova es va iniciar divendres, jornada en la que es va poder finalitzar un quadre eliminatori sencer, per després “portar dissabte sense que el vent bufi amb prou força, i esperem que avui –per diumenge-  torni a bufar, tot i que si no ho fa amb les eliminatòries que hem fet la prova ja en té un resultat”, va explicar el president de la Federació Catalana de Vela, Xavi Torres. Finalment, el vent tèrmic de sud que s’esperava va arribar a les 4 de la tarda, el qual va donar un tomb a la classificació i va permetre que Marc Paré pugés al podi.

Amb 40 regatistes absoluts inscrits i 25 a la categoria promoció, el Campionat de Espanya i el Circuit Català de Funboard va esdevenir tot un èxit de participació i d’organització “gràcies a un club pioner com el GEN Roses en la pràctica del windsurf. Club que va creure en aquest projecte formant nens en aquesta especialitat, el que farà parlar en un futur com s’havia parlat d’aquesta modalitat a Roses”, va assenyalar Torres.