Una marea lila inunda el port esportiu de Roses per la Cursa de la Dona

IX Cursa de la Dona de Roses
Moment de la sortida de la IX Cursa de la Dona de Roses

La Cursa de la Dona de Roses torna, un any més, a superar les previsions i bat de nou el record de participants

IX Cursa de la Dona de Roses
Moment de la sortida de la IX Cursa de la Dona de Roses

Més de 700 persones van prendre la sortida ahir de la IX edició de la Cursa de la Dona organitzada pel Club Atletisme Roses per fomentar l’esport entre la societat rosinca a la vegada que donar un cop de mà a la Fundació Roses Contra el Càncer, ja que la recaptació integra de les inscripcions van a parar a la causa.
Gairebé totes i tots els participants vestien la samarreta tècnica dissenyada per a l’ocasió, per la qual cosa va esdevenir una marea lila, el color de la samarreta, que va inundar el port esportiu i els seus voltants. Petits i grans, famílies senceres de Roses i d’altres punts de la comarca, com Figueres, i corredors com, per exemple, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, van prendre part d’aquesta activitat esportiu-solidària que any rere any bat el seu rècord de participació, de tal manera que un cop “s’han superat les previsions que havíem fet, que estaven en 700 participants, uns 150 més que l’any passat, i que ahir a les 17:30 hores vam haver de tancar les inscripcions en assolir aquesta xifra”, va manifestar el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, per la qual cosa va demanar “disculpes aquelles persones que s’hagin quedat sense dorsal i samarreta”.

I el límit de 700 participants es va posar per dues raons. La primera perquè va ser el nombre de samarretes que es van comprar, i la segona perquè es va fer una assegurança per a 700 atletes.
Sastre es va mostrar satisfet, un any més de la resposta del pública en  participar a la Cursa de la Dona, assenyalant que “sempre dic el mateix, si no ho fas per la cursa, fes-ho per la causa –que és ajudar a la Fundació Roses Contra el Càncer- però la gent, com s’ha vist en els entrenaments previs a la prova que hem fet durant els sis darrers dimecres, té ganes de fer esport, a part que els participants ja se l’han fet seva aquesta cursa, perquè ha esdevingut en la cursa del poble”.

L’any vinent 1000 inscripcions

Una cursa, la de la dona, que el poble de Roses ja s’ha fet seva , com diu Pere Sastre, i per aquest motiu “ens agradaria arribar l’any que ve a les 1.000 inscripcions, ja que el 2017 s’arribarà al desè aniversari de la creació de la Cursa de la Dona”. 1.000 inscripcions que significaran “1.000 samarretes i si arribem a aquesta xifra, com enguany, tancarem llistes”, va avançar Sastre.

Pel que fa a la part esportiva destacar que la guanyadora de la prova va ser Encarna Nuñez, que va invertir un temps de 19 minuts i 52 segons per recórrer els 5 quilòmetres dels que consta la prova (a sota es poden veure les tres primeres classificades de cada categoria).

El Centre Zenit’Salut va tornar a oferir un servei de recuperació a les participants

IX Cursa de la Dona de Roses
Fisoterapeutes del Centre Zenit’Salut recuperan les cames de les atletes després de la cursa

El Centre Zenit’Salut de Roses va tornar a oferir, de manera gratuïta, un servei de fisioteràpia a les persones que el van requerir, servei que va consistir en massatges de recuperació per part de l’equip que dirigeix la fisioterapeuta Montse Giró.
Servei de recuperació, principalment, a diferencia de l’any passat, “quan van participar molts atletes acostumats a córrer i llavors vam tractar més d’una lesió, però enguany el gruix de participants era de gent que no està acostumada a fer esport, i el que tenien al final de la cursa era, bàsicament, cruiximents a les cames”, va assenyalar la gerent de Zenit’Salut.

IX CURSA DE LA DONA DE ROSES
Classificacions
Categoria A – Anys 1997-2003
Lloc Nom Temps
1 Laura Torres 21 minuts, 09 segons
2 Anna Bofill 25 minuts, 44 segons
3 Marta Masblanch 25 minuts, 49 segons
Categoria B – Anys 1999-2005
1 Marina Simon 25 minuts, 10 segons
2 Marta Almendros 29 minuts, 18 segons
3 Clara Nuñez 29 minuts, 30 segons
Categoria C – Anys 1994-1975
1 Encarna Nuñez 19 minuts, 52 segons
2 Meriem Maslaqui 23 minuts, 38 segons
3 Laura Puerta 24 minuts, 36 segons
Categoria D – Anys 1974-1965
1 Eva Maria Castillo 22 minuts, 32 segons
2 Mari Gómez 24 minuts, 19 segons
3 Eva Roca 24 minuts, 25 segons
Categoria E – Anys 1964-1955
1 Angela Falcó 28 minuts, 11 segons
2 Sílvia Lourdes 30 minuts, 42 segons
3 Carmen Ruso 31 minuts, 07 segons
Categoria F – Anys 1954-anteriors
1 Cristina Hofmann 28 minuts, 44 segons
2 Yvette Roces 29 minuts, 11 segons
3 Dolores López 39 minuts, 58 segons