Maria Velasco presenta el seu documental ‘Diàlegs amb el Mar’, al Teatre Municipal de Roses

Documental ‘Diàlegs amb el Mar’

Velasco fa, amb aquest documental, una nova i valuosa aportació sobre el món de la pesca i la vida dels pescadors

Documental ‘Diàlegs amb el Mar’El proper diumenge 11 de març, la fotògrafa Maria Velasco presentarà al Teatre Municipal de Roses el documental ‘Diàlegs amb el Mar’. Amb ell, l’autora fa una nova i valuosa aportació sobre el món de la pesca i la vida dels pescadors.

Després del documental que Maria Velasco va presentar l’any passat sota el títol ‘La Carmeta i el moll’ , en homenatge a Carmen Barberà Margalef, la fotògrafa rosinca torna a endinsar-se en el món audiovisual per continuar treballant i deixant constància del patrimoni immaterial rosinc.

El sector de la pesca ha patit, al llarg dels últims anys, diverses transformacions i canvis. Un fet que les poblacions costaneres de la costa catalana han experimentat i viscut amb molta intensitat, enmig d’un context que ha obligat les barques més tradicionals a adaptar-se a un panorama incert.

Tot i així, si dediquem uns moments a donar una volta pel port de Roses, un dels indrets de referència, ens adonarem a simple vista que encara perviu amb tota aquesta nova època una passió i dedicació incansable per preservar els valors, costums i tradicions mil·lenàries. En un món frenètic i canviant, tota aquesta vida es desenvolupa en silenci, deixant-se portar pel pas del temps, però molt conscient de la seva fragilitat.

Un cop més, Maria Velasco, conscient de la importància de preservar i transmetre tota la riquesa d’aquesta forma de vida, torna a endinsar-se en el món de la pesca i dels pescadors, per presentar-nos una de les activitats més importants i tradicionals de gran part de la costa catalana.

La projecció tindrà lloc a les 18 h i l’entrada és lliure.