Cinema a la Fresca

Marili Yamilet repeteix victòria a la 2ª prova de la lliga de curses verticals de muntanya ‘OTR & Braves by Brascó 2024’

OTR & Braves by Brascó 2024
El podi de la segona prova de la lliga OTR & Braves by Brascó 2024 / Foto: Noemí Morales Padern

Marili Yamilet, amb aquest segon triomf, reafirma el seu lideratge guanyant les dues proves realitzades fins al moment de lOTR & Braves by Brascó 2024

Amb temps de 1 hora 14 minuts justos la corredora de l’Escala, Marili Yamilet, especialista en les proves verticals de trail running es va imposar amb claredat a Cristina Domínguez, que va entrar a meta amb un temps de 1 hora 15 minuts i 28 segons i a Mireia Perpinyà, que va invertir 1 hora 23 minuts i 59 segons 1h23’59” en fer la Pujada el Moixer de 7 km i 970 de desnivell positiu.

D’aquesta maner, Yamilet, reafirma el seu lideratge guanyant les dues proves esportives de la lliga de curses verticals de muntanya OTR & Braves by Brascó 2024, competició única en la seva categoria que uneix tres cims emblemàtics de la Garrotxa i l’Alt Empordà.

A la categoria masculina, Raül Lattre, amb 1 hora 5 minuts i 23 segons, va ser el millor registre entre tots els participants, per davant de Sisu Ventura, amb 1 hora 5 minuts i 41 segons que es col·loca líder de la general i el corredor local Oscar Sánchez amb un temps final de 1 hora 10 minuts i 59 segons.

La tercera prova de la lliga OTR & Braves by Brascó 2024 es va iniciar ahir, dilluns 1 d’abril, i es durà a terme fins el dia 30 amb un recorregut de 4km i 670m+ entre la Selva de Mar i Sant Salvador de Verdera passant per Sant Pere de Rodes. Tots aquells que vulguin afrontar el repte podran fer-ho fins el dimarts 30 de d’abril, quan es donarà per tancada la cursa i es sabran els temps definitius.

La lliga de curses verticals OTR & Braves by Brascó Series 2024 és un projecte pioner que fusiona esport, turisme i sostenibilitat a través d’un format innovador i respectuós amb el medi ambient. El campionat s’organitza amb la col·laboració d’entitats esportives locals i el suport dels Ajuntaments de les localitats per on transcorren els recorreguts, remarcant la importància de la comunitat en aquest esdeveniment. El complex esportiu Brascó, al peu del Cap de Creus, dona nom al Gran Premi i també acollirà l’entrega final dels premis.

La lliga és accessible a tots els aficionats a l’esport, destacant-se per la seva gratuïtat i obertura. Això dona l’oportunitat a participants de tots els nivells de gaudir de l’esport al màxim, tot sent conscients de la seva responsabilitat personal donada la duresa de les curses.

Com a recompensa per la seva participació, els corredors reben un plat de patates braves en establiments col·laboradors, una iniciativa patrocinada per Patates Torribas. A més, els tres primers homes i dones més ràpids en la classificació general rebran un trofeu.

Els participants es beneficien de la tecnologia avançada de l’app OTR (Open Trail Races), l’únic sistema de cronometratge per a curses que genera classificacions automàtiques en passar per cada punt de control. Aquesta app, que combina la intel·ligència artificial amb la supervisió humana, garanteix la integritat i l’autenticitat de les actuacions dels corredors.

Per a més informació sobre la lliga, les inscripcions, i els detalls dels recorreguts, visiteu la web d’Open Trail Races o descarregueu directament l’app per Android o Apple. Aquesta lliga promet ser un esdeveniment memorable que posa de manifest la capacitat de l’esport per dinamitzar el territori i promoure un turisme més sostenible.