Mariona Artigas, del Centre Escolar Empordà, guanya la gran final del ‘Pica Lletres’

‘Pica Lletres’

Mariona Artigas, estudiant de Roses, va ser la guanyadora del ‘Pica Lletres’

‘Pica Lletres’ és un concurs lingüístic que s’emet per les Televisions Locals de Catalunya, on Marina Artigas es va imposar a la gran final davant de 15 contrincants

‘Pica Lletres’
Mariona Artigas, estudiant del Centre Escolar Empordà de Roses, va ser la guanyadora del ‘Pica Lletres’

La paraula ‘desindustrialització’ va donar la victòria a l’alumna del Centre Escolar Empordà, Mariona Artigas a la Gran Final Nacional del concurs lingüístic ‘Pica Lletres’, que es va emetre el passat diumenge, 8 de juliol a les Televisions locals de Catalunya.

Artigas va lletrejar correctament aquesta paraula, mentre la última rival a la que s’enfrontava, Mariam Fallés, va fallar en el lletreig del mot ‘esporguinyaríeu’.

En total, la jove estudiant de Roses es va imposar a 15 contrincants en una final plena d’emoció en la que va haver de superar diverses rondes de lletreig.

Amb aquesta ja són quatre les edicions consecutives en què un estudiant gironí s’imposa a la final, sent la d’enguany un xic especial, ja que va coincidir amb el desè aniversari del concurs, una efemèride que es va celebrar  amb el testimoni dels guanyadors anteriors que ha tingut al llarg de la seva trajectòria.

La final, produïda per La Xarxa, es va celebrar al Teatre de la Passió d’Esparreguera, al Baix Llobregat, en una gala conduïda per Joan Dausà que va comptat amb l’assistència d’un miler de persones, entre estudiants i professors.

Un projecte pedagògic d’àmbit nacional

El ‘Pica Lletres’ és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves, dels quals han participat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans.

Es tracta d’un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Tot i que es va estrenar a TV3, al 2007 va fer el salt a les televisions locals. Canals de TV de proximitat que enguany han estat 18 els implicats: Canal Reus TV, Canal Terres de l’Ebre, Penedès TV, Canal Blau, VOTV, TAC 12, ETV, Televisió de Badalona, Canal Terrassa, Cugat.cat, EL9TV, Lleida TV, Mataró Televisió, Olot Televisió, Televisió de Girona, TV Ripollès, TV Costa Brava i Aran TV.