La marxa nocturna del Cap de Creus, la Ratpenat, es podrà fer enguany en bici i a peu

La Ratpenat

La Ratpenat de Roses, que enguany arriba a la seva onzena edició, incorpora un recorregut de 10 km per fer a peu

La RatpenatLa Ratpenat, la marxa nocturna per excel·lència pel Cap de Creus en BTT, organitzada des de fa 11 anys pel Club Ciclista Roses i Easybikes, presenta enguany tres novetats a destacar, la primera que incorpora “un circuit de ‘running’ que es pot fent corrents o caminant i que l’hem volgut incorporar perquè està molt de moda tant a d’altres poblacions de la demarcació de Girona com aquí a Roses, només cal recordar els 1.000 participants que va tenir la Cursa de la Dona recentment, però aquesta serà nocturna i a veure si agrada a la gent es consolida  com la Ratpenat de BTT”, ha explicat el Secretari del club ciclista, Josep Moreno.

La segona és el canvi de dates, en les edicions anteriors se havia celebrat a la primavera i enguany es fa a la tardor, “perquè hi havia moltes curses que s’organitzaven al mes de juny i vam preferir passar-la al mes d’octubre per a tenir l’opció que hi hagi una bona participació”, ha aclarit Moreno.

Els organitzadors de La Ratpenat, al llarg dels deus anys de vida de la prova, ja han anat introduint canvis i novetats per tal que aquesta marxa nocturna esdevingui una festa de l’esport ciclista. Recordem, per exemple, que l’any 2015, va variar el seu recorregut, i en lloc de passar pel Cap de Creus es va celebrar per la Plana de l’EmLordà, tot i que l’any següent va tornar als seus orígens.

I la tercera de les novetats és la celebració d’un simpàtic concurs anomenat “Els il·luminats” que premiarà les millors i més originals formes d’il·luminar-se a un mateix, la bici i el casc. Els guanyadors rebran un lot de regals així com una invitació per la Ratpenat 2018.

Així, dissabte vinent, 7 d’octubre, se celebrarà la Ratpenat 2017 amb aquestes novetats entre les que cal destacar les dues modalitats que viurà, la de bicicleta de muntanya amb un recorregut de 32 quilòmetres, i un altre a peu, o corrents per als que tingui pressa, amb un recorregut de 10 km “de poca dificultat tècnica, només cal portar una bona llum frontal, i la poden fer tant joves com a grans perquè només té un desnivell de 300 metres, el qual quasi tot hi és a la pujada sortint del pavelló en direcció al Mas Oliva”, ha assenyalat Moreno.

Totes dues marxes sortiran, com ha esmentat el Secretari del Club Ciclista Roses, del Pavelló Municipal d’Esports. I ho faran a la mateixa hora, les 10 de la nit.

Inscripcions

Les inscripcions tenen un preu a partir de 10 €, i es podran fer de forma anticipada a través de la pàgina web, o bé el mateix dia de la marxa a partir de les 18.30 hores.

Cal assenyalar que hi hauran avituallaments tant pels que fan la marxa en BTT com caminant, que els 150 primers inscrits obtindran un obsequi i al final de les dues marxes, mentre els participants gaudeixen d’una bona botifarrada acompanyada de brunyols i garnatxa de l’Empordà, se celebrarà un sorteig de regals entre tots els ciclistes i atletes.

Destacar que tothom diposarà de pàrquing per als seus vehicles i podran disposar dels vestidors i dutxes del Pavelló Municipal d’Esports.

  • Tota la informació sobre recorreguts, perfils, inscripcions anticipades i preus cliclant AQUÍ.