La Marxa nocturna de La Ratpenat de Roses triomfa en la nova modalitat de running amb 90 participants

La Ratpenat de Roses
Sortida de la Marxa nocturna de La Ratpenat de Roses en les seves dues modalitats: A dalt, l'estrenada enguany de running, i a sota la de BTT

Un total de 160 persones, entre ciclistes i atletes, van participar en la 11ª edició de la Marxa nocturna de La Ratpenat

La Ratpenat de Roses
Sortida de la Marxa nocturna de La Ratpenat de Roses en les seves dues modalitats: A dalt, l’estrenada enguany de running, i a sota la de BTT

La Ratpenat es una marxa nocturna en BTT que des de fa 11 anys organitza el Club Ciclista Roses juntament amb Easybikes. Com el seu indica es tracta d’una passejada esportiva, però no competitiva, en bicicleta de muntanya.

Un esdeveniment esportiu que els organitzadors van decidir enguany enriquir-lo afegint una marxa nocturna a peu, en la modalitat de running, i que a fe de la gent que hi va participar va ser tot un encert, “sí, en total han participant 160 persones, 90 per la marxa a peu, i 70 en BTT”, va afirmar el Secretari del Club Ciclista Roses, Josep Moreno.

Tot i això, la participació de ciclistes va ser molt més minsa que en darreres edicions, “és cert, tenir 70 ciclistes vol dir que és una participació que ha anat a la baixa, perquè hem passat a tenir prop de 200 a baixar a menys de cent, però el fet d’haver afegit la modalitat running la quantitat ha augmentat considerablement, la qual cosa suposa una gratificació per la poca gent que dediquem moltes hores i molt d’esforç a organitzar La Ratpenat”, va valorar Moreno.

I a les 8 del vespre es va donar la sortida dels caminants i corredors (cadascú la va fer al seu ritme) des de la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports direcció a la riera del Mas Oliva per agafar “el tram més dur d’un desnivell de 300 metres” per sortir a les antigues escombraries i dirigir-se al Puig Rodó (on estava l’avituallament conjunt amb la marxa en bicicleta) per anar a parar a la carretera de Montjoi i tirar cap al dolmen d’en Cobertella per sortir a la urbanització Els Grecs i acabar al punt de sortida.

I els de BTT, que van sortir 5 minuts més tard (fent el mateix recorregut de 32 km d’altres anys) en direcció contraria, cap a l’Almadrava, per agafar la pista que va a Falconera per fer després un volt pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus, vorejant les cales de Roses i tornar a la Sala Polivalent.

Una Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports que es va convertir en un gran menjador on els participants de la 11ª Marxa de La Ratpenat després de dutxar-se (els que van voler) van gaudir d’una bona botifarrada preparada per l’organització.

Una barbacoa que pel simple fet de degustar-la ja va merèixer la pena participar en aquesta marxa nocturna en bicicleta, ja clàssica de Roses, i la nova de running estrenada enguany i la que s’augura molt de futur.