Cinema a la Fresca

‘Mary Poopins Returns’ pel Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
Aquests nois i noies de la colla Wendy's Club, 'returns' com cada any al Carnaval de Roses, però ho faran com a Mary Poppins

Si Walt Diney Pictures va fer tornar a Mary Poopins a la gran pantalla, els membres de la colla Wendys Club van pensar que ells podien fer el mateix pel Carnaval de Roses

La colla Wendys Club, per exigències del guió, guarda i treballa la seva carrossa en una nau de Pedret i Marzà. És a dir, a l’altre punta del món. Llavors, és una colla a la que evitem anar-hi per estalviar-nos els costos de desplaçament. Però, l’Alfons Gómez, el cap de colla de la Wendys sap com ‘camelar-nos’, en proposar-nos fer-se càrrec de les dietes, “no cal que feu cap reportatge, veniu a dinar i passeu el matí de diumenge amb nosaltres”. Total, que hi anem, però a l’hora de la dieta, i ja que som allà doncs fem quatre preguntes i la foto de rigor.

I parlant amb l’Alfons ens va dir que enguany “anem disfressats de Mary Poppins, concretament del personatge de la pel·lícula ‘Mary Poppins Returns’, perquè vam veure el vestit que és molt maco i vam decidir disfressar-nos d’això”, per remarcar que “la decisió va ser dels nois de la colla”, perquè és veu que el vestit porta transparències i les vistes són meravelloses, tant “que els espectadors de les desfilades s’ho passaran en gran, però nosaltres més”, va assegurar el cap de colla.

La carrossa, per tant, no cal ser molt viu per saber que “anirà de la temàtica de la pel·lícula”, i d’aquí no el vam treure. Així que no sabem res més de com ha acabat decorada la carrossa.

Enguany, seran 77 persones les que es vestiran amb les transparències de Mary Poppins. Són més que l’any passat, no sabem si atretes pel vestit o perquè creuen que volaran amb una paraigües durant les desfilades, però cadascuna “paga una quota de 150 € amb la modista a part, després la mainada, depenen de l’edat, paguen menys”, va explicar Alfons Gómez

Per al cap de colla de la Wendys Club, el Carnaval de Roses seria millor “si hagués ganes d’implicar-se, de treballar, perquè si exceptuem 5 o 6 carrosses, la resta no estan prou treballades. Amb les disfresses passa el mateix, són cinc o sis colles les que s’ho treballen i estem parlant d’un Carnaval en el que desfilen gairebé 60 colles”. En aquest sentit, el cap de colla de la Wendys Club considera que “el Carnaval ha millorat, sí, a les passades, que ja no són un ‘macro-botellon’, però en la qualitat no tot el que podia haver millorat degut a la manca d’implicació de la gent”.  

Gots reciclables

“Nosaltres tenim un estoc de gots de plàstic molt gran, i aleshores volem aprofitar la moratòria de la normativa europea per acabar-los”, va dir aquest cap de colla sobre la utilització de gots reciclables.

Atractiu turístic?

Preguntat per si el Carnaval és un atractiu turístic, l’Alfons assegura que “hi cap tot, dedicar un temps a fer la desfilada, que podria ser un atractiu turístic, i que després sigui el Carnaval de sempre, el de la gent de Roses”.

Cada any menys colles

Sobre el fet que enguany hi hagi menys colles, Gómez afirma que és “perquè genera molts de problemes gestionar una colla”.

La nau de les carrosses

Per l’Alfons, disposar d’una nau per treballar “dona peu a implicar-te més en la carrossa que no si s’està a l’aire lliure, l’altra és que l’aprofitis, però la teoria és aquesta”, va dir sobre la importància que té la nau de les carrosses per al Carnaval.