Programa Reallotgem

Mas de Roses, una Masia històrica que vol esdevenir un centre neuràlgic de cultura i gastronomia a l’Empordà

Mas de Roses
Els gerents del Mas de Roses, Sergi Cañas i Yolanda de Groot, amb l'alcalde Josep Maria Martínez i la resta d'autoritats

El Mas de Roses, amb els gerents Sergi Cañas i Yolanda de Groot, va ser inaugurat aquest passat divendres per l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, juntament amb algunes de les autoritats de l’Ajuntament

En una masia del segle XVII ubicada a Roses, concretament al km2 de la carretera de Roses a Palau, es va inaugurar aquest passat divendres el Mas de Roses “un nom amb el que volem transmetre a la gent de l’Empordà que hem recuperat un indret icònic de la Costa Brava. Una Masia que ha anat canviat de propietari al llarg dels darrers anys, i que nosaltres hem volgut recuperar el Mas en tota la seva originalitat possible i donar-li vida”, va afirmar Sergi Cañas, que juntament amb la seva parella, Yolanda de Groot, són els gerents del Mas de Roses, que va ser conegut anys enrere com Mas Bech.

Moment en que l’alcalde Josep Maria Martínez tallava la cinta per donar per inaugurat el Mas de Roses

La inauguració del Mas de Roses va anar a càrrec de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, amb el tradicional tall de cinta com acte simbòlic de celebració d’una fita en la història d’aquesta Masia del segle XVII, tenint com a testimonis a diversos regidors i regidores del consistori tant de l’equip de Govern com de l’oposició.

Gastronomia amb identitat pròpia de Km0

La proposta dels nous propietaris del Mas de Roses és molt diversa i amb un objectiu, “apropar als nostres visitants el patrimoni cultural català, però també nacional, així com la gastronomia i l’enologia de l’Empordà”, va afirmar Cañas, i en aquest sentit va desvetllar que “estem connectant amb els productors locals per esdevenir un lloc que s’identifiqui com a Km0!”. I amb els productes de proximitat el Mas de Roses impulsa els seu primer projecte: el sopar Terra Viva, “on la idea és que els propis productors portin els ingredients per a que la nostra xef elabori el sopar i dins el seu context els mateixos productors expliquin com i de quina manera obtenen els seus productes. Es tracta d’apropar al client el que és la cultura del productor”.

I continuant amb la gastronomia al Mas de Roses “també hi haurà esmorzar de forquilla tant per als ciclistes que surten a fer una ruta els caps de setmana com per tothom qui vulgui”, va afirmar Sergi Cañas

Cultura catalana i cultura andalusa

Sergi Cañas i Yolanda de Groot van conèixer la Masia on s’ubica el Mas de Roses l’any passat, quan van portar l’espectacle  La Magdalena Flamenco, el qual va esdevenir un èxit, i per la qual cosa “el continuarem oferint, però també volem promocionar la cultura catalana, així, igual que hi haurà espectacles de flamenco, també celebrarem les nits de les Havaneres i les nits de la Rumba Catalana”.  

Els artistes també tindran el seu espai

Segons va desvetllar Sergi Cañas, els artistes també tindran el seu propi espai al Mas de Roses, ja que “cada mes volem inaugurar una exposició d’un artista, i la primera serà la de l’escultor i pintor Jan”.

Una promoció de la cultura i la gastronomia catalana per la qual Yolanda de Groot, australiana amb arrels neerlandeses s’ha implicat “perquè m’encanta, he conegut l’Empordà, he conegut Roses gràcies a en Sergi i m’encanta, i vull que els nostres visitants, tant d’aquí de la terra com els venen de fora sentin i descobreixin el que jo he descobert”.

Doncs, que així sigui.