Fira de la Rosa de Roses

MasterChef, el popular concurs de TVE, arriba a Roses

MercaChef
Els 8 participants del concurs MercaChef de Roses amb el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, i el president del Mercat de Roses, Santi Buscató

El Mercat Municipal de Roses organitza el concurs MercaChef, concurs de cuina a similitud del concurs televisiu MasterChef

Aquest proper dissabte, 20 d’abril, es donarà el tret de sortida del concurs MercaChef organitzat pel Mercat Municipal de Roses, amb la col·laboració del consistori rosinc, i que es durà a terme a l’exterior del Mercat, a la entrada de la banda del carrer Pep Ventura.

Aquest certamen, com el seu nom indica, està basat en el popular programa televisiu de TVE, MasterChef, i en el que s’enfrontaran 8 participants que cuinaran en directe a partir de diferents temàtiques proposades pel jurat amb un únic objectiu: convertir-se en el millor cuiner amateur de Roses.

Aquest concurs és una acció més endegada per l’Associació Mercaroses “per donar a conèixer a aquells que encara no ho saben que al Mercat tenen productes de proximitat i, sobretot, de qualitat i, a més -ha assenyalat el president de Mercaroses, Santi Buscató- treure l’estigma que el Mercat Municipal és car i que al Mercat no es poden fer coses”.

Una nova acció per promocionar el Mercat de Roses que compta amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica en considerar-la una molt bona proposta, “som conscients que la gent, com tothom, tenim uns hàbits, anem a comprar al mateixos llocs, anem a fer el cafè al mateix bar, ens reunim amb el nostres amics en els mateixos indrets, i aquest concurs servirà per apropar el Mercat a la ciutadania, fer que vingui, que és el primer pas si es vol canviar l’hàbit i fer que compri en aquí”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

El MercaChef seguirà la mateix metodologia que MasterChef, és a dir, “els 8 participants que passaran eliminatòries durant quatre setmanes. Cada dissabte, començant per aquest proper 20 d’abril, els hi donarem diners perquè comprin al Mercat els productes que necessitin per elaborar el plat que hagi decidit el jurat. I els cuiners/es que hagin elaborat el millor passarà a la següent ronda, fins celebrar la final el dissabte 11 de maig”, ha explica Buscató.

Així, la ronda d’eliminatòries està programada entre els dissabtes 20 i 27 d’abril, mentre que la semifinal se celebrarà el dissabte 4 de maig i, ja per últim, el dissabte 11 de maig es durà a terme la final entre els dos millors cuiners del vuit participants.

Tothom que vulgui podrà assistir en viu a la preparació dels plats per part dels cuiners en horari de 9:30  a 14 hores.
Cada etapa del concurs serà enregistrada per Almanegra Audiovisual per després publicar un resum al perfil d’Instagram mercatderoses.

El concurs

Els concursants se sotmetran a una prova contrarellotge on primer hauran de comprar els ingredients al Mercat Municipal, amb un pressupost i un temps limitat, per seguidament cuinar la recepta a les mateixes instal·lacions del Mercat de Roses en un temps màxim d’una hora.

El jurat, format per un membre de l’equip de Govern de Roses, una representant del Mercat Municipal i un empresari gastronòmic de la Vila de Roses, que serà el que decidirà la temàtica dels plats a elaborar amb productes de proximitat per part dels concursants.

Els participants

Segons assegura el president de Mecaroses, Santi Buscató, trobar als 8 participants de MercaChef, “no ha estat difícil, la veritat és que no, durant els mesos de març i abril vam tenir les inscripcions obertes, i tot i que no es van omplir de seguida, tampoc hem

I els concursants són Guillem Castro, Jose Bazán, Andrés Martínez, Alfredo Medina, Maria José Mendoza, Rhode Rízque, Lizzy Contreras i Júlia Verdaguer.

“Vaig decidir apuntar-me a aquest concurs perquè m’agrada molt cuinar i crec que se’m dona bé”, ha dit Guillem Castro, que és el cuiner més jove de tots els participants amb 14 anys, el qual ha afirmat que el seu objectiu sinó pot guanyar “és quedar entre els finalistes”. I el cuiner més veterà, amb 64 anys, és l’Alfredo Medina, va manifestar també que s’ha inscrit al MercaChef “perquè m’agrada molt la cuina, i per això, ara que soc pensionista continuo cuinant per la meva família”. I en quant als seus objectius en aquest concurs assenyalar que “l’important és participar, però guanyar també”.

Equips de cuina

L’Àrea de Promoció d’Econòmica és l’encarregada de facilitar dos equips de cuina que s’instal·laran, recordem, a l’exterior del Mercat Municipal, a l’entrada de la banda del carrer Pep Ventura.