Fira de la Rosa de Roses

Matinades i cercavila durant tot el Dia gran de la Festa Majors dels grallers i els gegants de Roses

Festa Major de Roses 2015
La Colla Gegantera de Roses davant el Teatre Municipal amb les autoritats

Des de ben d’hora fins entrat el vespre els grallers i els gegants van amenitzar la els carrers de la Vila el dia gran de la Festa Major

Festa Major de Roses 2015
La Colla Gegantera de Roses davant el Teatre Municipal amb les autoritats

Van començar cap a les 8:30 hores del matí amb les tradicionals Matinades del 15 d’agost, dia gran de la Festa Major de Roses, per despertar a tothom i impedint dormir “la mona” a aquells que s’havien recollit tard de les Barraques i ja pràcticament no van parar durant tot el dia, aquest gent menja, beu, tenent casa?”, es preguntava més d’un que l’única cosa que volia fer era dormir.

Les gralles i percussions de la Colla Gegantera de Roses van recórrer pel matí els carrers de la Vila per despertar a tothom. Un cop aconseguit el seu propòsit es van afegir sobre les 10 del matí els gegants, en Quimet i la Demètria, el gegantó Norfeu i els Miquelets de la Ciutadella, van portar a terme una cercavila pels vials rosincs, per acabar, com cada any, a la plaça del teatre municipal a les 12 del migdia, on es va fer l’acte de lliurament de la Dracma de Plata.

I a la tarda, tornem-hi, en aquest cas per participar a la XX Trobada gegantera de la Festa Major, que va acabar ben bé quan ja s’amagava el sol.

[fsg_gallery id=”209″]