Maverick es doctora en Moto 2 amb un segon lloc a Assen en una carrera passada per aigua

Maverick Viñales

Maverick Viñales es doctora a Moto 2 a Philip Island

Segona posició consecutiva de Maverick Viñales després de l’aconseguida al circuit de Montmeló

Maverick Viñales
Maverick Viñales en un revolt del circuit d’Assen

En una prova marcada per la pluja, el pilot rosinc Maverick Viñales va demostrar que ja sap anar ràpid en mullat a l’entrar en segona posició del Gran Premi de Moto 2 celebrat al circuit holandès d’Assen. Només ha estat superat per l’australià Anthony West, especialista en córrer amb pluja i que guanya una carrera 11 després d’haver aconseguit l’última.

El jove pilot de Roses ha optat fins i tot a la victòria quan ha provat, a la darrera d’avançar a West, “creia que podia batre a Anthony West, però al final tot i arribar molt junts i no ha estat possible. Ha estat una carrera increïble i molt bona per a mi per aprendre en condicions de mullat”, ha manifestat Viñales als mitjans desplaçats a la catedral de motociclisme.

La pluja que ha caigut moments abans de la sortida ha estat determinant en el desenllaç de la carrera. El líder de Moto 2, el barceloní Tito Rabat, ha patit una caiguda en la volta de reconeixement, i mentre els seus mecànics es disposaven a reparar els danys, la tempesta s’ha convertit en un aliat de l’equip, ja que la direcció de Carrera va optar per retardar la sortida perquè els equips posessin les motos per a les condicions d’aigua. A més, es va decidir donar l’oportunitat de realitzar dues voltes de reconeixement perquè els pilots s’acostumessin a les noves condicions de la pista.
A la sortida Lowes es va posar al capdavant, seguit de Corsi, que li va superar i es va posar líder en la segona volta per, seguidament, escapolir-se tots dos de la resta de pilots., però les caigudes i sortides de pista en un asfalt molt relliscós han estat a l’ordre del dia. Rabat s’ha sortit i després n ha pogut remuntar més enllà de la novena posició i els líders han caigut tots dos.
Circumstància que el pilot de Roses, amb un pilotatge ferm i segur en un terra rescillós mullat, ha aprofitat fins arribar a la segona posició en persecució de West.
Unes voltes més tard, Kallio i Salom s’han unit als pilots capdavanters, però el mallorquí ha caigut caiguda i va deixar al trio en solitari. West va mantenir la primera posiciófins que a l’última volta Viñales s’ha llançt a l’atac, mentre que Kallio optava per reservar-se. El pilot rosinc ha buscat la zona ràpida per superar-li, ho va intentar però s’ha hagut de pujar al piano en una maniobra molt arriscada i no ha pogut completar l’avançament, concedint a West l’espai necessari per guanyar. És la seva segon victòria en el campionat i arriba 11 anys després del seu primer triomf, en 250, que també es va produir un dia de pluja, i també en Assen. Kallio ha estat tercer.

Amb aquest segon lloc Maverick Viñales es reaferma en la tercera posició de la general, a 22 punts del propi Kallio i a 48 del líder Rabat