Maverick, fort dins i fora de la pista

Maverick a la Clínica Dexeus abans de l'operació

Després de passar pel quiròfan, on ha estat intervingut d’una amputació traumàtica de la falange distal del dit anular de la mà dreta, el pilot de Roses, Maverick Viñales, només té un objectiu al cap: còrrer en el debut del mundial de motociclisme que s’inaugurarà el 7 d’abril al circuit de Qatar

Maverick a la Clínica Dexeus abans de l'operació
Maverick a la Clínica Dexeus abans de l’operació

Va marcar el millor temps, dimecres passat, als entrenaments IRTA que se celebraven al circuit de Jerez. I després va caure a la corba 12 del traçat, la més ràpida. Una caiguda com tant d’altres que es produeixen durant els entrenaments, o bé durant les curses del mundial de motociclisme, si no fos perquè la mà se li va quedar atrapada sota el manillar de la seva KTM.

La conseqüència va ser la pèrdua de la punta del dit i de l’ungla, així com mitja falange. Una ferida que va provocar el seu pas pel quiròfan, però la principal preocupació d’en Maverick era si estaria a punt per debutar al mundial d’enguany de Moto 3.

Avui mateix ha rebut l’alta, tot i que haurà de passar revisions durant la setmana entrant, i a la roda de premsa que ha ofert juntament amb el metge que l’ha operat, el doctor Xavier Mir, de la Clínica Dexeus de Barcelona, Maverick ha assenyalat que “si tot va bé, seré a Qatar. Encara que estigui al 50%. Si no ens afecta, a la cursa hi serem al davant donant guerra”.

Maverick Viñales s’ha caracteritzat durant els seus dos anys competint al mundial que és un pilot fort, difícil de batre en una duel sobre la moto. Ara, amb aquest contratemps, el pilot rosinc ha demostrat un persona forta, també, fora de la pista