Maverick Viñales aconsegueix a Jerez la seva primera victòria de la temporada

Maverick Viñales
Maverick Viñales negociant una corba davant Luis Salom

El pilot de Roses Maverick Viñales s’ha proclamat vencedor del Gran Premi d’Espanya de Moto3 que s’ha disputat en el circuit de Jerez. Una cursa que va acabar abans d’hora per la forta caiguda del francès Alan Techer

Maverick Viñales
Maverick Viñales negociant una corba davant Luis Salom

Va ser en la setzena volta de carrera quan el pilot francès ha patit una forta caiguda quedant inconscient en l’escapatòria que hi ha després a la corba Dry Sack, la qual cosa ha obligat a la direcció de carrera a mostrar bandera vermella.

La prova, programada a 23 voltes, s’ha suspès perquè ja s’havien completat els dos terços de la mateixa que estableix el reglament tècnic, en aquest cas quinze voltes, i com Maverick ha passat en el darrer gir en primera posició s’ha proclamat com a guanyador. i la classificació en aquest gir era la definitiva.

El barceloní Alex Rins, autor del millor temps d’entrenaments, només apagar-se el semàfor va tirar amb força per ser el primer a negociar la corba de final de recta, amb els seus rivals, el rosinc Maverick Viñales i el mallorquí Luis Salom completament pegats a ell, i uns metres més enrere l’alemany Jonas Folger.

Rins ha marcat el ritme en les dues primeres voltes però no ha esperat  massa Maverick Viñales a prendre la iniciativa per tirar al capdavant del que ja en la tercera volta era un quartet, ja que Folger s’havia afegit a la festa
La carrera estava literalment sentenciada, ja que Viñales ha imprimit un ritme tan alt que en pocs girs tots quatre s’han escapolit del següent grup

Però aquest ritme i la forta calor ha provocat que els pneumàtics es desgastessin excessivament i el primer en comprovar-ho ha estat Àlex Rins, quan la seva moto ha perdut adherència caient a l’onzena volta.

De quatre pilots s’ha passat a tres. Ara només calia esperar per saber en quina posició pujarien al podi Viñales, Salom i Folger. L’alemany, però s’ha despenjat poc després i la lluita per la victòria es decidiria entre els pilots dels països catalans.

Però a la quinzena ha estat quan ha succeït el contratemps protagonitzat per Alan Techer, que ha fet que la cursa es suspengués donant-li la victòria a Maverick Viñales al ser el primer en passar per meta en el darrer gir abans de la suspensió.

Amb aquest triomf Maverick comanda la classificació de la general amb 65 punts, 4 més que Luis Salom i 24 d’avantatge sobre Àlex Rins.