Maverick Viñales es consolida com un dels millors pilots del món de l’actualitat en guanyar per primer cop en Moto GP

Maverick Viñales

Maverick Viñales, guanyador del Gran Premi de Gran Bretanya, flanquejat en el podi per Carl Crutchlow (esquerra) i Valentino Rossi

Viñales va dominar la cursa del Gran Premi de Gran Bretanya de Moto GP des de la primera volta fins la bandera a quadres

Maverick Viñales
Maverick Viñales, guanyador del Gran Premi de Gran Bretanya, flanquejat en el podi per Carl Crutchlow (esquerra) i Valentino Rossi / Foto: MotoGP

El pilot de Roses, Maverick Viñales, va aconseguir ahir la seva primera victòria en MotoGP en imposar-se en el Gran Premi de Gran Bretanya. I ho va fer amb autoritat, liderant la cursa des de la primera volta fins creuar la línia d’arribada. No tots els pilots que hi participen al mundial de motociclisme poden presumir d’haver guanyat alemnys una cursa a la categoria de Moto GP.
Des d’ahir, Viñales sí. I ho va fer amb un  Suzuki, una moto oficial, sí, però que ni molt menys es troba a l’alçada de les intractables Yamaha, Honda o, perquè no, Ducati.

Aquesta victòria consolida de totes totes a Maverick com un del millors pilots del mundial de Moto GP, a la vegada que deixa palès, un altre cop, el talent que atresora el jove empordanès a sobre d’una moto de carreres. Talent que van veure els responsables de Yamaha i que per això correrà l’any vinent en la moto que deixarà lliure Jorge Lorenzo, que marxarà a Ducati.

Maverick Viñales es va consagrar en Silverstone. El campió del món de Moto3, que ja va ser tercer aquest any en el circuit Le Mans, en el Gran Premi de França, va dominar de principi a fi. I de principi a fi el jove pilot rosinc va córrer sense rival, deixant per la resta de pilots l’haver de lluitar per pujar al podi.

Podi que van completar el britànic Carl Crutchlow en quedar en segona posició davant el seu públic, i l’italià Valentino Rossi, que va veure com Marc Márquez li regalava el tercer esglaó després de fer un recte en un corba a la penúltima volta. Recte que l’ha suposat que Rossi li retalli 3 punts a la general, tot i que encara manté un matalàs de 50 a falta de 6 grans premis per disputar.