Programa Reallotgem

Maverick Viñales fa història al circuit de les Amèriques en el MotoGP d’Austin

Maverick Viñales
Maverick Viñales durant la seva espectacular remontada, quan ja havia avançat a Jorge Martín, Pecco Bagnaia i Enea Bastianini

Amb la seva victòria d’ahir amb Aprilia, Viñales és el primer pilot que guanya amb tres marques diferents en MotoGP després de fer-ho al 2016 amb Suzuki i al 2017, el dia del seu debut amb Yamaha

Maverick Viñales va fer ahir diumenge història, no tan sols per posar la cirereta al seu execel·lent dissabte en conquerir la victòria, després d’una espectacular remuntada, al circuit de les Amèriques del MotoGP d’Austin, sinó perquè des d’ahir, el pilot de Roses és el primer en guanya en la categoria reina del motociclisme amb tres marques diferents. Al 2016 ho va fer amb una Suzuki, al 2017 va guanyar amb una Yamaha, el mateix dia en que debutava amb aquesta marca en MotoGP. I ahir, diumenge, 14 d’abril, va creuar la línia de meta en primera posició amb una Aprilia.

Maverick Viñales ha escrit amb lletres d’or el seu nom en els llibres de la història del motociclisme.
El pilot de Roses sortia des de la primera posició de la graella, i tot i no fer una gram sortida, tampoc va ser dolenta, però en arribar a la primera curva un toc entre Pecco Bagnaina amb Jorge Martín el va perjudicar fent-li endarrerir fins l’onzena posició.

Aquesta circumstància, de sortir des de les primeres posicions i veure’s relegat al mig del pilot en donar-se la sortida ja l’ha viscut Viñales en més d’una ocasió, impedint-li poder lluitar per la victòria. Però, va ser diferent. Tenia el millor ritme de tota la graella i ell se sabia també el més ràpid de tots, sensació ajudada en saber que tenia una moto, l’Aprilia, súper competitiva. Només s’havia de concentrar en avançar un a un als pilots que el precedien per guanyar. I ho va fer, de mica en mica va superar a tots fins arribar al jove Pedro Acosta, que liderava la cursa després de la caiguda de Marc Márquez, al que segurament també hagués avançat Viñales en ser el més ràpid de tot els pilots al circuit de les Amèriques, fins creuar la línia d’arribada després d’una espectacular remuntada.

Maverick Viñales, a més de fer història, va sortir del Moto GP d’Austin amb un botí de 37 punts (12 per la carrera Sprint i 25 per la cursa llarga), que el situen en el tercer lloc de la general provisional per darrera dels dos ducatistes, Jorge Martín i Enea Bastianini.