Maverick Viñales guanya en la línia de meta de Mugello

En una última volta de bogeria, el pilot espanyol va aconseguir creuar la meta primer per cinquena vegada aquesta temporada

Des dels primers compassos de la carrera, un trio espanyol format per Maverick Viñales, Álex Rins i Efrén Vázquez va ocupar els llocs de cap. Inicialment, el grup compost per 15 pilots va estar liderat fugaçment pel pilot de Malàsia Zulfahmi Khairuddin, per després convertir-se en un grup de set pilots: els tres espanyols, els italians Romano Fenati i Niccolo Antonelli, i els oficials KTM Danny Kent i Sandro Cortese.

Els italians es van mostrar molt lluitadors i amb ganes de destacar en la carrera de casa. Els homes forts de la categoria,Cortese i Viñales, s’estudiaven acuradament. La llarga recta de meta canviava les posicions constantment, gràcies als esclats. Arribar a la primera corba amb 4 pilots frenant en bateria va ser alguna cosa normal.

A vuit voltes per al final, Maverick Viñales va començar a tirar molt fort per evitar que li agafessin l’aspiració en la recta. Tres voltes més tard, només li seguien Cortese i Fenati.

Les dues últimes voltes van ser tot un espectacle entre els tres pilots, amb tocs, apurades i destralades entre els tres líders. Al final, Maverick es va portar el gat a l’aigua per un sospir de 20 centenes enfront de l’italià, que ho va donar tot per intentar guanyar en el circuit de casa.

Amb aquesta victòria, Maverick Viñales redueix a 9 punts la seva diferència amb el líder de la provisional, Sandro Cortese.