Maverick Viñales pole en Mugello en una última volta espectacular

L’alemany Sandro Cortese i el català Alex Rins li acompanyaran demà en la primera línia

Espectacular, així s’ha de definir l’última volta que ha realitzat Maverick al circuit de Mugello per arrebatar la pole position a la darrera corba a l’alemany Sandro Cortese amb un temps d’1:57.980.

Després del domini absolut de Maverick Viñales en les tres sessions d’entrenaments lliures (les dues d’ahir i la d’aquest matí) en el Gran Premi d’Itàlia que s’aquesta disputant en el circuit de Mugello, tot cap a preveure que s’anava a portar la pole de carrer. No obstant això no ha estat tan fàcil a causa del tràfic que s’ha trobat durant tota la sessió.

A Maverick li agrada rodar solament, al seu ritme, però no pot controlar que la resta de pilots li busquin la roda i es trobi amb nombrosos grups que ha d’avançar. No obstant això, precisament aquest grup avui li ha beneficiat en agafar una aspiració en la ultima corba li ha fet guanyar mig segon i la pole.

La sessió ha tingut diversos líders, però sempre estaven els de sempre a dalt. Cortese, Viñales, Vázquez, tots anaven acoseguint el millor temps, amb un Sandro Cortese que no necessitava cap aspiració per fer que el seu KTM volés en la llarga recta del circuit italià. De fet, s’ha vist com feia al millor temps del cap de setmana i s’anava a boxes, encara que no comptava amb l’espectacular última volta que realitzaria a la darrera volta Maverick.

El de Roses vènia millorant els seus millors temps en cada parcial, però no vènia en vermell. Ha estat abans d’afrontar la ultima chicane quan perdent 1 dècima sobre la pole provisional de Cortese, ha avançat al seu cosí, el pilot de Llançà, Isaac Viñales, i s’ha preparat la ultima corba d’esquerres. Ha agafat un bon “rebufo” i no solament ha recuperat aquesta dècima, sinó que a més ha aconseguit baixar de 58 i fer un temps d’1:57.980.

Viñales ha afirmat als mitjans de comunicació desplaçats a Mugello que “calia buscar una bona aspiració d’algun pilot i, a més, l’última volta m’ha sortit perfecta. Molt content de sortir en la pole i estar en la lluita per demà a la cursa a matí. Sabem que som forts i ho estem demostrant”.

La primera línia l’ha completat l’actual Campió d’Espanya de 125cc, Alex Rins, que amb la seva Suter es quedava en tercera posició aprofitant el bon ritme de Maverick. El basc Efrén Vázquez, que va estar una bona estona en pole provisional, ha acabat 4º.

Per la seva banda, Issac Viñales continua amb els problemes mecànics que arrossega durant tota la temporada i només s’ha pogut classificar en la 23ena posició.