Maverick Viñales salva els mobles a Jerez

Maverick Viñales

Maverick Viñales a Jerez

El pilot de Roses ha pogut fer segon al Gran Premi d’Andalusia en una cursa que era molt important sumar molt de punts davant l’absència de Marc Márquez

Ahir no va poder aconseguir la pole per trepitjar el verd quan va fer la volta més ràpida de totes. Per això, Maverick Viñales ha sortit avui a la segona posició de la graella de sortida per darrera de Fabio Quartararo i davant de Pecco Bagnaia. Segon lloc que ha mantingut en quan el semàfor s’ha posat verd.
Al final de la primera volta Viñales ha intentat avançar al líder, Quartararo, però s’ha anat llarg i ha estat superat per Rossi, que havia fet el mateix a Bagnaia tot just a la sortida de la cursa. I això ha estat la perdició del pilot rosinc, ja que tot i tenir més ritme que l’italià l’ha estat impossible passar-lo a els frenades demostrant que amb el dipòsit ple Viñales no li treu tot el suc a la seva Yamaha.
El veure’s en 3ª posició en un obrir i tancar d’ulls sembla que ha descentrat al de Roses que en girs posteriors s’ha vist superat per el pilots de Ducati, Bagnaia i Jack Miller, i pel company de Quartararo, Franco Morbidelli..

Quedaven quinze voltes per al final, i Maverick, candidat a la victòria i al títol, rodava en 6ª posició. Quinze girs per a la bandera a quadres i tot pintava molt malament per al pilot de Roses en una cursa, en la que els dos candidats al campionat, ell i Fabio Quartararo havien d’aprofitar l’absència de Márquez (el defensor del títol) per sumar el màxim de punts possible per aprofitar els dos 0 que s’ha marcat el pilot de Cervera en les dues primeres curses, i tenir grans opcions de conquerir un campionat que s’ha vist escurçat a 13 curses per la pandèmia de la COVID-19.

Però, no havia finalitzat la desena volta de la cursa quan Miller ha caigut. Maverick cinquè. Una volta més tard, Morbidelli trenca el motor. Maverick quart. A sis girs per al final Bagnaia, que tenia el segon lloc assegurat, també ha trencat el motor. Maverick s’ha trobat amb una tercera posició aconseguint atrapar a Rossi quan quedaven cinc voltes.

I com el rendiment de Viñales amb el dipòsit buit de la seva Yamaha canvia exponencialment ha passat a l’italià per creuar la línia d’arribada en segona posició darrera Quartararo, com va fer tot just fa una setmana a l’inaguració del campionat Moto GP, que va tenir lloc també al circuit Jerez.
Una segona posició amb el qual el pilot ha salvat els mobles, cosa que semblava del tot impensable a mitja carrera.

Després de les dues primeres curses del mundial de Moto GP, Fabio Quartararo comanda la general amb 50 punts en haver guanyar totes dues, el segueix Viñales amb 40 punts després dels seus dos segons llocs, mentre que l’altre favorit sobre el paper, Marc Márquez, en suma 0 punts.