Maverick Viñales s’anirà a Moto GP, com a mínim, amb dues victòries a Moto 2

Maverick Viñales

Maverick Viñales al circuit MotorLand d'Alcanyís

El pilot de Roses guanya al circuit de MotorLand d’Aragó la seva segona cursa en la seva estrena a Moto 2

Maverick Viñales
Maverick Viñales al circuit MotorLand d’Alcanyís

Maverick Viñales s’anirà a Moto GP, categoria on correrà l’any vinent amb una Suzuki fent equip amb el també català Aleix Espargaró, com a mínim, amb dues victòries després de l’aconseguida avui al circuit de Motorland d’Alcanyís, Aragó, i l’assolida en el segon Gran Premi de la temporada, celebrat a Austin.

El pilot de Roses ja va dominar la sessió de qualificació de dissabte, deixant el missatge al seus oponents que la victòria seria per a ell, sí o sí.

Meteorològicament parlant, però, el dia s’ha aixecat mogut, tant que quan faltaven 5 minuts per a l’inici de la carrera pilots i directors d’equip parlaven de quina seria la millor estratègia per a la cursa, ja que tot i declarar-se la carrera en sec hi havia uns núvols sobre el circuit que amenaçaven pluja.

La sortida ha estat molt neta, sense cap incident ni accident, tret que Viñales perdia la seva privilegiada posició a mans de Mika Kallio, el qual volia posar en practica la seva tàctica favorita, escapolir-se, la qual cosa el pilot rosinc no li ha permès. El líder del mundial, Tito Rabat, per la seva banda, no ha sortit molt bé però de seguida ha anat escalant posicions.

Maverick Viñales, amb més ritme que Kallio, ha decidit prendre’l el liderat de la cursa obrint un forat de més de 2 segons. Distància que ha pogut mantenir fins a les darreres voltes quan Rabat, en segona posició des de feia uns quants girs, ha rebaixat la diferència un segon, tot i que en cap moment ha posat en perill la victòria del pilot rosinc.

Maverick, ha reconegut al final de la cursa que “he estat més llest a l’inici de la cursa i m’ha permès agafar una avantatge suficient per a que Tito no em pogués agafar al final, quan ell era més ràpid que jo”.

Queden quatre curses per acabar el campionat del món de Moto GP, però de moment Maverick Viñales pujarà a Moto GP, com a mínim, dues victòries en Moto 2 i amb el títol honorífic de rookie de l’any de la categoria.