Maverick Viñales torna a pujar al podi després de tres curses i l’hi dedica a Ángel Nieto

Maverick Viñales

Márquez, Pedrosa i Viñales li dediquen el podi a Ángel Nieto / Foto: Gold and Goose / LAT Images

Viñales fa tercer a Brno, al GP de la República Txeca, on tot el motociclisme mundial ha ret homenatge al “Maestro’ Ángel Nieto

Maverick Viñales
Márquez, Pedrosa i Viñales li dediquen el podi a Ángel Nieto / Foto: Gold and Goose / LAT Images

L’última cursa en la que el pilot rosinc va pujar al podi va ser al Moto GP d’Itàlia, on va fer segon per darrera Dovizioso i la seva rapidíssima Ducati. Després, en els següents tres Grans Premis, no va aparèixer en cap de les tres primeres posicions del calaix. A Catalunya va entrar per línia de meta en desè lloc . A Holanda encara li va anar pitjor, en haver d’abandonar per caiguda, i a Alemanya va quedar en quarta posició.

Fins avui, al Moto GP de la República Txeca, marcat per l’homenatge que tot el mundial de motociclisme l’ha ret al12+1 vegades campió del món, Ángel Nieto.

Però, avui gens feia preveure obtenir tant bon resultat, ja que a la ratxa dolenta de resultats, s’havia de sumar que ahir només va aconseguir classificar-se en el setè lloc, a la tercera fila de la graella de sortida.
Res presagiava que Maverick pogués fer podi. Ni ell mateix ho pensava, ja que fins i tot havia declarat als mitjans desplaçats al Gran Premi de la República Txeca que “hem perdut el camí”. Un camí que l’ha tornat a trobar avui en afirmar que “avui m’he sentit molt fort en sec, i per això el podi encara sap molt millor”, després de reconèixer que aquest tercer lloc ha estat possible “gràcies a Valentino, que va fer una molt bona volta ahir i hem sortit amb la mateixa configuració de xassís i uns reglatges semblants en la meva moto”.

La cursa ha estat declarada en mullat i tots els favorits han sortit amb la mateixa tipologia de neumàtics, goma mitja de pluja. Tots, menys Marc Márquez, que va sortir amb una goma tova. Una elecció que acompanyada de l’estratègia de ser el primer en entrar a boxes per canviar de neumàtics l’ha donat la victòria. Una tàctica que Viñales i tota la resta de favorits, ha fet dues voltes després per superar pilots volta darrera volta fins aconseguir pujar al podi darrera dels dos pilots d’Honda, Márquez i Pedrosa.
Un podi que Maverick Viñales ha volgut dedicar a Ángel Nieto.