Menys mal que pel Carnaval de Roses la colla Bruel es preocupa pel canvi climàtic

Carnaval de Roses
Els Déus del gel i de l'aigua de la colla Bruel

Els Déus del gel i de l’aigua de la colla Bruel reivindicaran el perill per a la humanitat les conseqüències del canvi climàtic… Bé, o alguna cosa així van dir…

L’any passat els membres de la colla Bruel van anar disfressats de hawaianes. Una disfressa molt terrenal. Sí, terrenal perquè aquests nois i noies de la Bruel aspiren ser Déus. I ho volen ser per canviar el canvi (oi, quanta redundància) climàtic. “Volem fer una carrossa reivindicativa pel desgel que s’està produint a causa del canvi climàtic i nosaltres anirem disfressats de Déus del gel i aigua”, ens ha explicat Daniel García, que tot i ser un dels cap de colla mana i treballa menys que la seva dona, l’Elisabeth.

I en Daniel assegura que “la carrossa l’estem decorant una part tota plena de gel, i l’altra part que no té gens de gel per culpa del canvi climàtic, i després amb uns tridents que representaran als Déus”.
Aquesta carrossa abans d’arribar a la línia de sortida, a l’Oficina de Turisme, els seus components hauran d’anar a tancar-la a la nau sense poder fer la passada, perquè amb els temperatures d’aquest hivern en arribar a la rotonda de l’oficina estarà tota desgelada, i no podran reivindicar res de res sobre el canvi climàtic… Per molts Déus que siguin.
I si no, al temps.

Al voltant de 45 persones es disfressen enguany amb la colla Bruel, “una vintena més que l’any passat ja que de la colla Mission Possible ha vingut uns quants”, ha explicat García.

45 persones que paguen de quota de 150 euros (modista a part), “tot i que els que van treballar a Barraques els hi surt més econòmic depenen els dies que hi van ser. Per exemple, hi ha gent que el Carnaval d’enguany els hi surt per 30 euros, que és el preu de la modista”.

A veure, ja sigui el preu que sigui ens hi sembla una quota excessiva ja que quan arribeu a l’Oficina de Turisme tingueu que anar a guardar la carrossa a la nau… O no.

Daniel García afirma que “el Carnaval de Roses ha millorat molt en els darrers anys”, però que per millorar-lo encara més “faltaria programar quelcom diferent al que es fa sempre”.
Com què? “No sé, però canviar la rutina que hi ha ara”. Vale.

Gots reciclables

No faran la passada perquè se’ls desgelarà la carrossa però la Bruel és, de veritat, una colla preocupada pel canvi climàtic, per això portaran gots reciclables “com els de les Barraques”.

Atractiu turístic?

El Carnaval és la festa més mediàtica i multitudinària de Roses, juntament amb la Festa Major, “però el Carnaval ha de ser una festa per al poble, Roses ja té suficients atractius turístics per als visitants, per això el Carnaval ha de ser per la gent d’aquí”, ha assegurat el cap de colla de la Bruel.

Cada any menys colles

És una evidència que cada any menys colles de Carnaval. El motiu per a en Daniel García és molt evident, “és molt car mantenir una colla”.

La nau de les carrosses

Una trentena de colles decoren les seves carrosses a la nau de l’Escribano, que tot i que ja no és d’ell es coneix així. Una xifra que per al cap de colla de la Bruel “aquesta nau és molt important per al Carnaval”.

Paraula del Déu del gel i de l’aigua.