MercaChef ja té els 4 semifinalistes que cuinaran aquest dissabte per entrar a la final del concurs de cuina de Roses

Concurs MercaChef de Roses
Els dos primers semifinalistes del concurs MercaChef de Roses (davantal negre) amb el jurat

José Maria Bazán i Maria José Mendoza passen a la semifinal que se celebrarà aquest dissabte, 4 de maig, on els esperen Guillem Castro i Júlia Verdaguer, classificats a la primera eliminatòria del primer concurs de cuiners amateurs de Roses, MercaChef

Les segones eliminatòries per decidir el dos darrers semifinalistes de la primera edició del concurs MercaChef, organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses i l’Associació MercaRoses  seguint el format del programa de TV, MasterChef, per nomenar al millor cuiner amateur de la Vila, es va celebrar aquest passat dissabte, 27 d’abril.

I a la primera eliminatòria d’aquesta segona jornada del MercaChef va posar al davant dels fogons al comercial José Maria Bazán i a l’entrenador Sergio Andrés Martínez.

El primer va elaborar “un regirat de terra i mar amb gamba blanca i vermella de Roses, unes faves del Maresme amb uns ous de corral i alls tendres”, i que el va anomenar Bazán com “Regirat de mar i terra de Roses”. Per la seva part, Andrés Martínez va fer “un plat mariner que l’he anomenat les Delícies del mar i que estpa composat de gambes, pop i musclos amb una salsa marinera elaborada amb vi i vegetals saltejats”.Un plat que Martínez va arrodonir amb uns espaguetis.

I el jurat d’aquest primer concurs MercaChef de Roses, integrat pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, pel fotògraf Josep García, de Fotos Josep, i Magda García, de la parada del Mercat Ca la Magda, tot i assegurar, igual que a les primeres eliminatòries que “és molt difícil decidir un guanyador, però hem de dir un, i aquest és, tot i que justet, en José Maria Bazán”, va desvetllar en Josep. Una decisió argumentada per Llorens, assenyalant que “tots dos plats són perfectes, no trobem cap motiu per decidir-nos per un, però finalment ens hem decidit valorar el d’en José Maria per utilitzar un producte de temporada, com són les faves, i així poder desempatar ja que hem estat valorant en deixar-ho en un empat tècnic”.

I a la segona eliminatòria es van enfrontar la perruquera Maria José Mendoza i l’administradora comptable, Rhode Rizque.  
Mendoza es va decantar per fer “un bacallà a la catalana però amb uns tocs que em va ensenyar la meva mare, en el que s’afegeix espinacs, però primer es fregeix una mica de pa i d’all i fas una salseta i després fregeixes el bacallà perquè li doni una mica de gust a les espinacs, i queda un plat consistent”. La Maria José va anomenar el seu plat en homenatge a la seva mare com “Espinacs a la mamà”. I la Rhode Rizque va cuinar “una fideuada, no té més explicació, però amb un toc Rhode”, va dir l’administradora comptable.

I en aquesta ocasió, el jurat després de dir que “estem en la mateixa situació que abans, però ens hem de decantar per una persona, i hem decidit que sigui Maria José la guanyadora”, va afirmar el fotògraf membre del jurat, per afirmar tot seguit Llorens que “tots dos plats complien els requisits que demanaven, un és de cuina casolana i l’altre de cuina tradicional, i al final ens hem decidit pel plat més rodó, no més elaborat, perquè tots dos requereixen d’una bona elaboració, però ens havíem de decidir per un, i aquest ha estat el plat de la Maria José”.

Tant Sergio Andrés Martínez com la Rhode Rizque van rebre un guardó de record pel seu pas pel concurs i un sobre amb diferents regals per part dels patrocinadors del MercaChef.

Cal assenyalar que cadascú dels concursants disposen de 50 euros per fer les seves compres al Mercat Municipal per tal de poder elaborar els seus plats.

Dissabte, 4 de maig, les dues semifinals Aquest proper dissabte, 4 de maig, se celebraran les dues semifinals de les que sortiran els cuiner o cuineres que s’enfrontaran a la gran final que es disputarà al següent dissabte,